Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că s-a înregistrat o scădere de aproape 90% a numărului de decese recente cauzate de COVID-19 la nivel mondial, comparativ cu cele înregistrate în urmă cu nouă luni.

El a afirmat că cifrele reprezintă un “motiv de optimism”, dar a îndemnat în continuare la vigilență împotriva pandemiei, deoarece continuă să apară variante.

Directorul general Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că săptămâna trecută au fost raportate la OMS puțin peste 9.400 de decese legate de coronavirus. În luna februarie a acestui an, a spus el, numărul deceselor săptămânale a depășit 75.000 la nivel global.

“Am parcurs un drum lung, iar acesta este cu siguranță un motiv de optimism. Dar continuăm să facem apel la toate guvernele, comunitățile și indivizii să rămână vigilenți”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă virtuale de la sediul OMS din Geneva.

Agenția de sănătate a ONU a declarat că numărul de cazuri noi de COVID-19 înregistrate în întreaga lume a ajuns la peste 2,1 milioane în săptămâna care s-a încheiat duminică, cu 15% mai puțin decât în săptămâna precedentă. Numărul de decese săptămânale a scăzut cu 10% față de săptămâna precedentă.

În total, OMS a raportat 629 de milioane de cazuri și 6,5 milioane de decese legate de pandemie.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook