Pachete suspecte, inclusiv plicuri îmbibate cu sânge care conțineau “ochi de animal”, au fost trimise la ambasadele și consulatele ucrainene din mai multe orașe europene, a anunțat ministerul de externe al țării.

Pachetele, îmbibate într-un lichid cu o culoare și un miros distinctiv, au fost trimise la ambasadele din Ungaria, Olanda, Polonia, Croația și Italia, la consulatele generale din Napoli și Cracovia, precum și la consulatul din Brno, a declarat purtătorul de cuvânt Oleg Nikolenko.

“Studiem semnificația acestui mesaj”, a scris Nikolenko într-o declarație pe Facebook, adăugând că ministrul de Externe Dmytro Kuleba a ordonat ca toate ambasadele și consulatele vizate să fie plasate sub un nivel de securitate sporit.

Șase scrisori-capcană au fost trimise în această săptămână către ținte din Spania, inclusiv către premierul Pedro Sanchez și Ambasada SUA la Madrid, ceea ce a determinat Spania să sporească securitatea.

Nikolenko a declarat că intrarea în apartamentul ambasadorului la Vatican a fost vandalizată. O sursă din cadrul ambasadei de la Roma a declarat că în fața ușii au fost lăsate fecale umane.

Sursa: Reuters.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…