Un medic român care lucrează la spitalul unde este internat pacientul cu arsuri din Constanța, a povestit modul oribil în care bărbatul ars a fost trimis în Belgia.

Doctorul Ciprian Isacu a declarat că atunci când a ajuns în Belgia, pacientul avea deja 4 bacterii și o ciupercă luate din spitalele din România. De asemenea, medicul spune că pacientul nu a fost ingrijit corespunzător in Romania: “Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă!”

Sunt patru bacterii plus o ciupercă, dar astea sunt detalii. Am vorbit cu familia. E în viață, se luptă, l-am operat deja de trei ori. Există un risc minim la nivelul unui picior, dar o să treacă. (…) Mirosea și era cu niște comprese directe pe piele, nici măcar o cremă! Au făcut inciziile la fasciotomia de la Constanța la dreapta, dar n-au făcut în stânga, de aici riscul la nivelul membrului inferior stâng și restul… El a venit vineri, în fiecare zi i-a fost schimbat pansamentul și l-am operat de trei ori. Nu contează că n-a avut avion, că a fost zăpadă, că avionul era mic și s-a stricat! În perioada asta, trebuiau să-l desfacă tot și să-l curețe, să-l spele! Au produse, nu pot să spun că chiar nimic nu au! Apă cu săpun! Apa cu săpun n-a omorât niciodată pe nimeni! Când îmi spui că n-avem nimic, păi, atunci, Doamne iartă-mă, ce faceți acolo, la spital?!” – a declarat dr. Ciprian Isacu, luni seara, într-o intervenție prin Skype la Digi24.

Bărbatul  a ajuns în Belgia cu arsuri pe 70% din corp și a suferit deja mai multe operații în spitalul din Bruxelles unde este îngrijit.

Amintim că un bărbat din Constanța s-a electrocutat la locul de muncă, suferind mai multe arsuri pe suprafața corpului. Ulterior, a fost dus cu un elicopter SMURD la Iaşi și internat la terapie intensivă în clinica de arşi a Spitalului „Sfântul Spiridon”.

S-a stabilit ca pacientul sa fie transferat in Belgia , numai ca avionul care urma să il transfere, s-a întors din drum. Fusese deja internat în două spitale, apoi zborul a fost anulat din cauza ninsorii, iar joi, după ce în sfârșit a decolat spre Belgia, aeronava a suferit o defecțiune la instalaţia de presurizare, iar piloții au hotărât să revină la București. 

Intr-un final, autoritatile au pus la dispozitie un avion militar , iar pacientul a fost transferat vineri la un spital din Bruxelles.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram