Inundațiile și ploile torențiale din Pakistan au ucis cel puțin 1.136 de persoane, dintre care 386 de copii, și au provocat rănirea altor 1.634 de persoane de la jumătatea lunii iunie, a anunțat luni Agenția Națională de Gestionare a Dezastrelor (NDMA), în timp ce ploaia necontenită a ridicat temerile că vor urma și alte victime.

Actualul sezon musonic din Pakistan a început la jumătatea lunii iunie și tocmai a intrat în cea de-a opta săptămână, a declarat ministrul pakistanez al schimbărilor climatice, Sherry Rehman.

“Multe districte încep să arate ca și cum ar face parte din ocean”, a spus ea. Ploile musonice – împreună cu topirea ghețarilor – au provocat inundații “fără precedent” în toate cele patru provincii ale țării, au relatat CNN și The Guardian.

Pakistanul are peste 7.500 de ghețari, cei mai mulți dintre toate regiunile non-polare. Ca urmare, “o treime din Pakistan este sub apă”, a declarat Rehman pentru Sky News la 29 august.

Amploarea distrugerilor provocate de inundații este uluitoare. Autoritatea națională de gestionare a dezastrelor din Pakistan a publicat un raport privind situația musonică la 29 august, în care se spune că:

  • Inundațiile au provocat moartea a 1.136 de persoane și rănirea altor cel puțin 1.634 de persoane începând cu 14 iunie.
  • Peste 33 de milioane de pakistanezi au fost afectați.
  • Infrastructura afectată de inundații include peste 1 milion de case distruse parțial sau în totalitate, peste 3.500 km de drumuri distruse, 162 de poduri dispărute și peste 700.000 de animale pierdute.
  • Cel puțin 386 de copii se numără printre cei uciși de ploile abundente și de inundații, potrivit CNN.

Musonul record din acest an este comparabil cu inundațiile devastatoare din 2010 – cele mai sângeroase din istoria Pakistanului – care au provocat moartea a peste 2.000 de persoane.

Există, de asemenea, o îngrijorare tot mai mare cu privire la costurile iminente ale reconstrucției după acest dezastru, iar guvernul pakistanez a făcut apel la ajutor financiar din partea agențiilor de ajutor, a țărilor prietene și a donatorilor internaționali.

“O estimare preliminară, foarte timpurie, este că este mare, este mai mare de 10 miliarde de dolari (8,5 miliarde de lire sterline)”, a declarat ministrul planificării, Ahsan Iqbal, pentru Reuters.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…