Aproximativ 500.000 de vaccinuri împotriva coronavirusului au ajuns marți la Ramallah, ca parte a unui efort susținut de americani de a oferi doze palestinienilor prin inițiativa internațională de vaccinare COVAX.

„Am fost încântați să oferim 500.000 de doze de vaccin Moderna pentru a ajuta la salvarea vieților palestiniene”, a scris pe Twitter secretarul de stat Anthony Blinken, marți după-amiază.

Aproximativ 300.000 de doze vor rămâne în Cisiordania, în timp ce 200.000 vor fi trimise în Fâșia Gaza, a declarat Ministerul Sănătății al Autorității Palestiniene Mai al-Kaila în cadrul unei conferințe de presă la Ramallah.

Vaccinurile au fost trimise palestinienilor prin mecanismul COVAX, un program al Organizației Mondiale a Sănătății care urmărește să ofere doze de vaccin anti-COVID-19 țărilor sărace și cu venituri medii.

Palestinienii s-au străduit să obțină suficiente vaccinuri pentru a-și imuniza populația și a preveni prăbușirea sistemului lor de sănătate. Aproximativ 729.000 de palestinieni au primit cel puțin o doză de vaccin coronavirus și 442.000 au primit două doze, a declarat al-Kaila marți.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook