The Crown Estate, care deține și administrează proprietăți și terenuri în numele reginei, pare să fi cumpărat o proprietate de 66,5 milioane de lire sterline (78 milioane de euro) de la familia președintelui Azerbaidjanului în 2018, potrivit Insider.

BBC a raportat că familia lui Ilham Aliyev părea să fi obținut un profit de 31 de milioane de lire sterline (36.5 milioane de euro) din vânzarea proprietății către The Crown Estate, citând documente divulgate în Pandora Papers.

Aliyev a devenit președinte al Azerbaidjanului în 2003, după moartea tatălui său Heydar, care a fost președinte timp de 10 ani. Ilham Aliyev a fost acuzat de corupție, trucare a voturilor, abuzuri ale drepturilor omului și mită.

Un purtător de cuvânt al The Crown Estate a declarat că a efectuat verificări înainte de a cumpăra clădirea.

“La momentul respectiv nu am stabilit niciun motiv pentru care tranzacția nu ar trebui să continue”, a spus purtătorul de cuvânt. „Având în vedere potențialele preocupări ridicate, ne uităm la această chestiune”.

Crown Estate aparține monarhiei Regatului Unit pe durata domniei lor, dar este administrat independent. Are în portofoliu proprietăți și terenuri în toată Marea Britanie .

The Guardian a raportat că The Crown Estate a cumpărat un birou cu 8 etaje și o proprietate cu amănuntul în Mayfair din Londra pentru 66,5 milioane de lire sterline în august 2018 de la compania Hiniz Trade & Investment din Insulele Virgine Britanice.

Hiniz însuși cumpărase proprietatea pentru 35,5 milioane de lire sterline în 2009, a raportat The Guardian.

Documentele Pandora nu arată de unde provin fondurile inițiale ale lui Hiniz, dar arată că proprietatea companiei a fost transferată de la Arzu Aliyeva, fiica președintelui, la Arif Pashayev, bunicul ei, care apoi a plasat compania într-un trust în 2015, a raportat The Guardian.

ICIJ și-a lansat duminica documentele financiare Pandora Papers, care detaliază modul în care actualii și foștii lideri mondiali, miliardari, vedete și oficiali guvernamentali au depozitat miliarde de dolari în conturi secrete offshore.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…

Un bărbat din Italia a încercat să se vaccineze într-un braţ fals din silicon, pentru a obţine certificatul Covid

Un italian în vârstă de 50 de ani, dornic să facă rost…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Primele două cazuri cu varianta Omicron confirmate în România

Primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate…