Papa Francisc a condamnat ceea ce a numit “masacrul de la Bucha” și a ridicat un steag ucrainean trimis din acest oraș, în cadrul audienței sale săptămânale din auditoriul Vaticanului.

“Știrile recente din războiul din Ucraina, în loc să aducă ușurare și speranță, au adus noi atrocități, cum ar fi masacrul de la Bucha. Cruzimi care sunt din ce în ce mai oribile, chiar și împotriva civililor, a femeilor și copiilor lipsiți de apărare. Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă spre cer și imploră: “Opriți acest război! Lăsați armele să tacă! Nu mai semănați moarte și distrugere”. Ieri, tocmai de la Bucha, mi-au adus acest steag. Vine din timpul războiului, tocmai din acel oraș martir”, a declarat Papa Francisc.

Papa a distribuit apoi câteva ouă de Paște din ciocolată copiilor care au fugit din Ucraina, spunând: “Acești copii au trebuit să fugă pentru a ajunge într-o țară sigură. Acesta este fructul războiului. Să nu-i uităm pe ei și să nu uităm poporul ucrainean”.

Rusia a negat în repetate rânduri că ar fi avut loc vreun masacru la Bucha, oferind diverse explicații pentru imaginile și înregistrările video apărute, descriindu-le drept o “provocare” înscenată.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.