Pope Francis, Foto – REUTERS/Remo Casilli

Papa Francisc a criticat cuplurile care aleg să aibă animale de companie în loc de copii, considerându-le egoiste, argumentând că decizia lor de a renunța la procreere duce la o pierdere de “umanitate” și este în detrimentul civilizației.

Papa a făcut aceste comentarii miercuri, în timp ce vorbea în fața unei audiențe generale despre Sfântul Iosif, tatăl pământesc al lui Iisus.
Francisc a lăudat decizia lui Iosif de a-l crește pe Iisus ca fiind “una dintre cele mai înalte forme de iubire”, când a introdus subiectul adopției și al copiilor orfani din zilele noastre. El și-a îndreptat apoi atenția asupra cuplurilor care optează pentru animale în locul copiilor.

“Vedem că oamenii nu vor să aibă copii, sau doar unul și nu mai mult. Și multe, multe cupluri nu au copii pentru că nu vor, sau au doar unul – dar au doi câini, două pisici … Da, câinii și pisicile iau locul copiilor”, a spus Papa. “Da, este amuzant, înțeleg, dar aceasta este realitatea. Și această negare a paternității sau a maternității ne diminuează, ne ia umanitatea. Și în acest fel civilizația devine îmbătrânită și fără umanitate, pentru că pierde bogăția paternității și a maternității. Iar patria noastră suferă, pentru că nu are copii.”

Remarcile surprinzătoare ale suveranului pontif sunt un ecou al învățăturilor Bisericii Catolice cu privire la importanța cuplurilor de a avea sau de a crește copii – și la potențialele consecințe demografice dacă nu fac acest lucru.

Papa a spus că acele cupluri care nu pot avea copii din punct de vedere biologic ar trebui să ia în considerare adopția.

“Câți copii din lume așteaptă ca cineva să aibă grijă de ei”, a spus Francisc. “A avea un copil este întotdeauna un risc, fie pe cale naturală, fie prin adopție. Dar este mai riscant să nu-i ai. Este mai riscant să refuzi paternitatea sau să refuzi maternitatea, fie ea reală sau spirituală.”

Francisc a avut mai multe dispute legate de animale în timpul papalității sale. El a făcut remarci similare cu privire la cuplurile care dau prioritate animalelor de companie în 2014.

Cu toate acestea, Papa a fost fotografiat cu multe animale de-a lungul anilor. A fost văzut mângâind câini, un koala și un tigru, ținând în brațe păsări și purtând un miel pe umeri.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…