Papa Francisc a declarat sâmbătă că intenționează să se vaccineze împotriva COVID-19 încă de săptămâna viitoare și a îndemnat oamenii să se vacineze.

„Cred că din punct de vedere etic toată lumea ar trebui să se vaccineze”, a spus Papa într-un interviu acordat postului de televiziune Canale 5. „Este o alegere etică, deoarece te joci cu sănătatea ta, cu viața ta, dar te joci și cu viața altora.”

Vaticanul, cel mai mic stat independent din lume, care găzduiește aproximativ 450 de persoane, inclusiv papa Francisc, a declarat că va lansa în curând propria sa campanie de vaccinare împotriva coronavirusului.

„Săptămâna viitoare”, a spus Papa, „vom începe să o facem aici, la Vatican, și eu m-am inscris pentru vaccinare. Trebuie să facem asta”.

Papei Francisc, în vârstă de 84 de ani, are o parte a unui plămân indepărtată din cauza unei probleme de sănătate din tinerete, făcându-l potențial vulnerabil la boală.

Săptămâna trecută, Vaticanul a declarat că se așteaptă să primească suficiente doze de vaccin COVID-19 în următoarele zile pentru a-i inocula pe toți locuitorii și lucrătorii săi care locuiesc dincolo de zidurile sale din Roma.

Ca parte a planului său de vaccinare, Vaticanul a declarat că a cumpărat un frigider special pentru a stoca dozele, sugerând că va folosi vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech, care trebuie păstrat la aproximativ minus 70 de grade Celsius .

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram