Pope Francis, Foto – REUTERS/Remo Casilli

Vaticanul a transmis luni că Biserica Catolică nu poate binecuvânta uniunile homosexuale, deoarece Dumnezeu „nu poate binecuvânta păcatul”.

Biroul de ortodoxie al Vaticanului, Congregația pentru Doctrina Credinței, a emis luni un răspuns formal la o întrebare dacă clerul catolic poate binecuvânta uniunile homosexuale.

Răspunsul, cuprins într-o explicație de două pagini publicată în șapte limbi și aprobată de Papa Francisc, a fost „negativă”.

Decretul făcea distincția între primirea și binecuvântarea bisericii a persoanelor gay, pe care le-a susținut, dar nu și uniunile lor.

Vaticanul susține că homosexualii trebuie tratați cu demnitate și respect, dar că sexul homosexual este „intrinsec dezordonat”. Învățătura catolică susține că căsătoria dintre bărbat și femeie face parte din planul lui Dumnezeu și este menită să creeze o viață nouă.

Întrucât căsătoriile homosexuale nu sunt destinate să facă parte din acest plan, ele nu pot fi binecuvântate de biserică, se spune în document.

„Prezența în astfel de relații a elementelor pozitive, care în sine trebuie apreciate, nu poate justifica aceste relații și le poate face obiecte legitime ale unei binecuvântări ecleziale, întrucât elementele pozitive există în contextul unei uniuni neordonate celei a Creatorului. planul ”, a spus răspunsul.

Dumnezeu „nu binecuvântează și nu poate binecuvânta păcatul: El binecuvântează pe omul păcătoș, astfel încât să poată recunoaște că face parte din planul său de iubire și să se permită să fie schimbat de el”, se spunea.

Francis a aprobat oferirea de protecții legale cuplurilor homosexuale în uniunile homosexuale, dar aceasta se referă la sfera civilă, nu în cadrul bisericii. Comentariile sale au fost făcute în timpul unui interviu la un post de televiziune mexican, Televisa, în 2019, dar au fost tăiate de Vatican până când au apărut într-un documentar anul trecut.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Președintele ucrainean îi reproșează lui Biden comentariile despre invazia rusă: ‘Nu există incursiuni minore’

În timpul unei conferințe de presă de aproape două ore la Casa…

Senatorul USR Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de ani

Senatorul Cristian Viașu a încetat din viață, la vârsta de 45 de…

Rusia cere retragerea forțelor NATO din România și Bulgaria

Ministerul rus de Externe solicită ca NATO să retragă trupele străine, armele…

Un avion care zbura pe ruta Miami-Londra s-a întors din drum după ce un pasager a refuzat să poarte mască de protecție

Un zbor American Airlines de la Miami la Londra s-a întors în…

Serghei Lavrov: Rusia așteaptă răspunsuri scrise din partea Washingtonului, săptămâna viitoare

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat vineri, după discuțiile cu…