Papa Francisc i-a îndemnat pe catolici să rămână plini de speranță în discursul său din Duminica Paștelui, numind vaccinurile un „instrument esențial” pentru a pune capăt pandemiei și îndemnând să se desfășoare rapid în cele mai sărace țări din lume.

În cea mai sfântă sărbătoare pentru 1,3 miliarde de catolici din lume și a doua sub umbra crizei coronavirusului, papa și-a concentrat mesajul asupra celor mai vulnerabili din lume – bolnavi, migranți, oameni care se confruntă cu dificultăți economice și cei care trăiesc în zone de război precum Siria, Yemenul și Libia.

“Pandemia se răspândește în continuare, în timp ce criza socială și economică rămâne severă, în special pentru cei săraci”, a spus Papa Francisc, adresându-se unei congregații formate din aproximativ 100 de persoane din vasta Bazilică Sf. Petru.

“Vaccinurile sunt un instrument esențial în această luptă”, a spus el, solicitând comunității internaționale să urgenteze distribuţia de vaccinuri împotriva noului coronavirus, în special pentru populaţia săracă a lumii.

Francis, care s-a concentrat asupra situației grupurilor vulnerabile de când a devenit papa în 2013, a avertizat națiunile bogate împotriva acumulării de vaccinuri într-un discurs adresat Adunării Generale a ONU din septembrie.

Papa a spus că este „scandalos” faptul că conflictele armate din întreaga lume nu au încetat.

El a cerut încetarea războiului din Siria, „în care milioane de oameni trăiesc în prezent în condiții inumane” și în Yemen „a cărui situație a întâmpinat o tăcere asurzitoare și scandaloasă”.

El și-a exprimat, de asemenea, apropierea față de tinerii din Myanmar – „angajat să sprijine democrația” – a cerut dialog între israelieni și palestinieni și a cerut încetarea violenței în Africa, .

Alte știri:  Criză pe Otopeni: TAROM a anulat zece curse într-o singură zi, după ce piloții s-au declarat inapți de zbor

“Există încă prea multe războaie și prea multă violență în lume”, a spus Francis, adăugând că 4 aprilie a marcat o zi de conștientizare împotriva minelor terestre, “dispozitive insidioase și oribile”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…