Pope Francis, Foto – REUTERS/Remo Casilli

În discursul său de Crăciun, Papa Francisc i-a îndemnat pe cei bogați să facă un pas înapoi și să permită populațiilor „ vulnerabile și nevoiașe” să primească mai întâi un vaccin împotriva coronavirusului.

„Nu mă pot pune în fața celorlalți, lăsând legea pieței și brevetele să aibă prioritate asupra legii iubirii și a sănătății umanității”, a spus el, conform transcrierii discursului său de la Vatican.

“Cer tuturor – liderilor guvernamentali, întreprinderilor, organizațiilor internaționale – să încurajeze cooperarea și nu concurența și să caute o soluție pentru toată lumea: vaccinuri pentru toți, în special pentru cei mai vulnerabili și nevoiași din toate regiunile planetei”, a adăugat el. „Înaintea tuturor celorlalți: cei mai vulnerabili și nevoiași!”

Comentariile sale vin chiar înainte de rapoartele cu privire la țările bogate care cumpără cea mai mare parte a stocurilor disponibile cu vaccinul impotriva coronavirusului.

Aceste țări bogate au achiziționat suficiente vaccinuri pentru a le permite locuitorilor lor să primească mai mult decât doza necesară pentru imunitate. Pe de altă parte, alte țări mai sarace se luptă să gaseasca o solutie pentu achizitionarea vaccinurilor . Dacă tendința persistă, aceste țări care se luptă ar putea fi nevoite să aștepte ani de zile pentru a realiza vaccinarea în masă, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

La nivel global, coronavirusul a infectat peste 79.000.000 de persoane, potrivit celor mai recente date compilate de Universitatea Johns Hopkins. Statele Unite, cu cel puțin 18.600.000, sunt țara care conduce cu cel mai mare număr de cazuri confirmate de coronavirus.

În discursul său, Papa și-a subliniat convingerea că vaccinul ar trebui să fie disponibil pentru oricine are nevoie de acesta.

Alte știri:  România ar putea achiziționa între 300 și 500 de tancuri K2 din Coreea de Sud

“Astăzi, în acest timp de întuneric și incertitudine cu privire la pandemie, apar diferite lumini de speranță, cum ar fi descoperirea vaccinurilor. Dar pentru ca aceste lumini să lumineze și să aducă speranță tuturor, trebuie să fie disponibile tuturor”, a spus el. .

Papa Francisc a mai spus că speră ca perioada sărbătorilor să încurajeze oamenii „să fie generoși, de susținere și de ajutor, în special față de cei vulnerabili, bolnavi, cei șomeri sau care se confruntă cu dificultăți din cauza efectelor economice ale pandemiei și femeilor care au suferit de violență domestică în aceste luni de blocare. “

“În fața unei provocări care nu cunoaște granițe, nu putem ridica ziduri. Toți suntem în aceeași barcă”, a continuat el. „Orice altă persoană este fratele sau sora mea”.

Discursul de Crăciun al Papei este adresat în mod normal unei mulțimi de zeci de mii de oameni care se adună în Piața Sf. Petru.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Crimă șocantă în Brăila: Doctoriță stomatolog ucisă în cabinetul său

O întâmplare șocantă a avut loc marți seara în Brăila, unde o…

Cadavrul din geamantan: Suspecții crimei au fost prinși în Brașov

Doi suspecți în cazul crimei șocante din județul Vaslui au fost prinși…

Iași: Tânăr de 32 de ani decedat din cauza caniculei

Un caz șocant a avut loc recent în județul Iași, unde un…

Fenomen rar observat deasupra Antarcticii: Încălzire stratosferică bruscă

Oamenii de știință au detectat recent un eveniment meteorologic neobișnuit în stratosfera…

Cod Roșu de caniculă: Temperaturile vor atinge maxime de 42 de grade celsius în aproape toată țara

România se confruntă cu un val de căldură intens și persistent în…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…