Pope Francis, Foto – REUTERS/Remo Casilli

În discursul său de Crăciun, Papa Francisc i-a îndemnat pe cei bogați să facă un pas înapoi și să permită populațiilor „ vulnerabile și nevoiașe” să primească mai întâi un vaccin împotriva coronavirusului.

„Nu mă pot pune în fața celorlalți, lăsând legea pieței și brevetele să aibă prioritate asupra legii iubirii și a sănătății umanității”, a spus el, conform transcrierii discursului său de la Vatican.

“Cer tuturor – liderilor guvernamentali, întreprinderilor, organizațiilor internaționale – să încurajeze cooperarea și nu concurența și să caute o soluție pentru toată lumea: vaccinuri pentru toți, în special pentru cei mai vulnerabili și nevoiași din toate regiunile planetei”, a adăugat el. „Înaintea tuturor celorlalți: cei mai vulnerabili și nevoiași!”

Comentariile sale vin chiar înainte de rapoartele cu privire la țările bogate care cumpără cea mai mare parte a stocurilor disponibile cu vaccinul impotriva coronavirusului.

Aceste țări bogate au achiziționat suficiente vaccinuri pentru a le permite locuitorilor lor să primească mai mult decât doza necesară pentru imunitate. Pe de altă parte, alte țări mai sarace se luptă să gaseasca o solutie pentu achizitionarea vaccinurilor . Dacă tendința persistă, aceste țări care se luptă ar putea fi nevoite să aștepte ani de zile pentru a realiza vaccinarea în masă, potrivit estimărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

La nivel global, coronavirusul a infectat peste 79.000.000 de persoane, potrivit celor mai recente date compilate de Universitatea Johns Hopkins. Statele Unite, cu cel puțin 18.600.000, sunt țara care conduce cu cel mai mare număr de cazuri confirmate de coronavirus.

În discursul său, Papa și-a subliniat convingerea că vaccinul ar trebui să fie disponibil pentru oricine are nevoie de acesta.

“Astăzi, în acest timp de întuneric și incertitudine cu privire la pandemie, apar diferite lumini de speranță, cum ar fi descoperirea vaccinurilor. Dar pentru ca aceste lumini să lumineze și să aducă speranță tuturor, trebuie să fie disponibile tuturor”, a spus el. .

Papa Francisc a mai spus că speră ca perioada sărbătorilor să încurajeze oamenii „să fie generoși, de susținere și de ajutor, în special față de cei vulnerabili, bolnavi, cei șomeri sau care se confruntă cu dificultăți din cauza efectelor economice ale pandemiei și femeilor care au suferit de violență domestică în aceste luni de blocare. “

“În fața unei provocări care nu cunoaște granițe, nu putem ridica ziduri. Toți suntem în aceeași barcă”, a continuat el. „Orice altă persoană este fratele sau sora mea”.

Discursul de Crăciun al Papei este adresat în mod normal unei mulțimi de zeci de mii de oameni care se adună în Piața Sf. Petru.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…