Parlamentul l-a revocat pe Niculae Bădălău din funcția de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, după ce fostul ministru PSD a fost arestat pentru luare de mită.

Bădălău a fost demis din funcție cu 308 voturi pentru și o abținere.

Magistrații Curții de Apel București au decis arestarea preventivă a fostului senator Niculae Bădălu, după DNA l-a acuzat că i-ar fi dat mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Potrivit DNA, Bădălău i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă.

Niculae Bădălău a fost, pe rând, subprefect de Giurgiu, prefect, deputat PSD, apoi senator PSD. În anul 2009 a fost în atenţia ANI, care a sesizat DIICOT cu privire la suspiciunea de spălare de bani şi fals în declaraţii, dar acuzaţiile nu au fost dovedite.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram