Proiectul de lege, care nu a fost încă supus la vot, prevede că toate proprietățile Bisericii Ortodoxe Ruse din țară vor fi naționalizate în 48 de ore de la adoptarea legii, potrivit Nexta.

De la sfârșitul lunii februarie, o serie de eparhii și parohii ale Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina și din țările occidentale au criticat vehement disprețul de facto al patriarhului Kiril față de războiul din Ucraina. Cel puțin 15 din cele 53 de eparhii ale Bisericii Ortodoxe din Ucraina și zeci de parohii din întreaga lume au încetat să-l mai pomenească pe Kiril în cadrul slujbelor.

Proprietățile confiscate vor fi date preoților Bisericii Ortodoxe Ucrainene care s-au desprins de ideologia Patriarhului Kiril și au format un grup creștin separat în Ucraina.

În luna mai, Biserica Ortodoxă Rusă urmează să organizeze un consiliu al episcopilor și mitropoliților bisericii, iar o serie de experți bisericești au cerut ca acesta să ridice problema independenței Bisericii Ortodoxe ruse din Ucraina sau a abdicării lui Kiril.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.