Pro România, partidul condus și creat de Victor Ponta, a achiziționat în luna ianuarie un automobil Tesla X în valoare de 133.000 de euro, din bani publici, adică din subvențiile plătite de AEP către partide în urma campaniei electorale.

În total, partidul a cheltuit între 300.000-350.000 de euro pentru trei autoturisme, printre care și modelul electric Tesla X.

Mașina este de culoare albastră, full electric, are șapte locuri, peste 500 km autonomie și peste 560 de cai putere. Este o versiune de top a celor de la Tesla.

Contactat de Europa Liberă, Mircea Dobre, trezorierul Pro România, a admis că Pro România a cumpărat, în luna ianuarie 2021, automobilul Tesla X, cu o valoare de peste 100.000 de euro. El menționează că achiziția a fost raportată la Autoritatea Electorală Permanentă și respectă prevederile legale.

„Mașina respectivă o folosește inclusiv președintele partidului și alții din conducerea partidului Pro România pentru desfășurarea activității. Nu este mașina lui Victor Ponta, este mașina Pro România. Banii au fost din subvenția partidului, așa cum și alte partide au achiziționat bunuri mobile din subvenția care le-a fost acordată”, a spus trezorierul Pro România pentru Europa Liberă.

Toate mașinile cumpărate de partid, dar şi alte bunuri, urmează să fie executate silit ca urmare a datoriilor acumulate de Pro România în campaniile electorale, pe care nu le mai poate plăti pentru că nu a mai intrat în Parlament și nu mai beneficiază de subvenție.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…