Activiștii antiguvernamentali belaruși au declarat că au efectuat un atac cu drone asupra unui avion de supraveghere rusesc A-50 pe un aerodrom din apropierea capitalei belaruse, Minsk, duminică.

Potrivit lui Aliaksandr Azarov, liderul organizației antiguvernamentale bieloruse BYPOL, atacul a fost efectuat de partizanii belaruși din zonă cu ajutorul a două drone, ca parte a așa-numitului “Plan de victorie” al BYPOL. Cei implicați sunt acum în siguranță, a spus el.

Belarusian Hajun, un grup care monitorizează mișcarea armelor rusești, a raportat că locuitorii din zonă au auzit mai multe explozii în zonă în jurul orei 8:30-9:00 pe 26 februarie.

Sistemul radar al avionului A-50, de fabricație sovietică, poate urmări simultan până la 150 de ținte la o distanță de până la 230 de kilometri sau ținte mari, cum ar fi navele, la o distanță de până la 400 de kilometri.

Rusia ar opera nouă dintre aceste avioane, care, potrivit Nasha Niva, sunt folosite pentru a ghida rachetele rusești spre ținte din Ucraina.

De la lansarea invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, partizanii au fost activi în vecinătatea nordică a Ucrainei, sabotând infrastructura militară, de transport și cibernetică.

Deși Belarus nu a declarat oficial război Ucrainei, forțelor rusești li s-a permis accesul pe teritoriul belarus pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei, inclusiv asaltul eșuat asupra Kievului din februarie 2022.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…