Principala personalitate religioasă a Serbiei a murit după ce a contractat coronavirus, a confirmat președintele țării.

Patriarhul Irineu, șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe, în vârstă de 90 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus la începutul acestei luni, după ce a participat la o înmormântare publică numeroasă pentru un episcop care a murit și el de Covid-19.

“Am fost onorat să te cunosc. Oameni ca tine nu pleacă niciodată”, a declarat președintele Aleksandar Vucic pe Instagram.

Patriarhul Irinej era un conservator care deținea și o influență politică majoră.

El a fost intubat după ce starea sa s-a deteriorat joi, la două săptămâni după ce a fost internat pentru prima dată la spital. Moartea sa a fost anunțată vineri.

La 1 noiembrie, patriarhul Irineu a condus înmormântarea celui mai înalt cleric al bisericii din Muntenegru, Amfilohije Radovic, în vârstă de 82 de ani.

Mii de enoriasi s-au adunat la eveniment, fără măști sau distanțe sociale. Mulți au sărutat trupul episcopului în timp ce zăcea într-un sicriu deschis.

Acest lucru s-a întâmplat în ciuda unei creșteri majore a cazurilor de coronavirus atât în ​​Serbia, cât și în Muntenegru, precum și un avertisment din partea autorităților că evenimentul prezintă un risc pentru sănătatea publică.

Peste 104.000 de persoane au fost testate pozitiv și 1.110 au murit în Serbia de când a început pandemia.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…