După zile întregi în care au fost doborâte “obiecte” neidentificate, avioane de vânătoare din Canada și Statele Unite au fost trimise luni seară pentru a intercepta patru avioane militare rusești care au survolat în apropiere de statul Alaska.

Cu toate acestea, Comandamentul nord-american de apărare aerospațială (NORAD) a calificat incidentul drept unul “de rutină” și a precizat că avioanele nu au intrat în spațiul aerian suveran american sau canadian.

“NORAD a detectat, a urmărit, a identificat pozitiv și a interceptat patru avioane rusești care au intrat și au operat în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska la 13 februarie”, a precizat într-o declarație.

“Avioanele rusești au rămas în spațiul aerian internațional și nu au intrat în spațiul aerian suveran american sau canadian”, a adăugat acesta.

În comunicatul de marți, NORAD a precizat, de asemenea, că activitatea de zbor a Rusiei nu are “nicio legătură” cu operațiunile “asociate cu obiecte aeriene deasupra Americii de Nord în ultimele două săptămâni”.

O serie de obiecte neidentificate, similare balonului de supraveghere chinezesc care a traversat spațiul aerian al SUA la începutul acestei luni, au fost doborâte deasupra Americii de Nord, inclusiv unul în largul coastelor statului Alaska.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…