Patru marinari români care au fost la bordul unei nave sub pavilion liberian sunt sechestrati de aproape o lună în Myanmar, o ţară din sud-estul Asiei. Comandantul vasului, căpitanul secund și doi ofițeri au fost debarcati la jumătatea lunii trecute după ce câțiva membri ai echipajului au fost testați pozitiv la COVID, potrivit TVR.

Marinarilor români le-au fost luate pașapoartele și carnetele de marinari și au fost ținuți într-un hotel, sub pază, și după terminarea carantinei. Ei au reușit să ia legătură cu ambasada României din China și cu un secretar de stat din Ministerul Transporturilor.

“Situația a fost delicată pentru noi. Am ajuns în Myanmar, am fost debarcati, am fost ținuți în carantină, care s-a prelungit de pe data de 16 iunie. Ar fi trebuit să rămânem până pe 14 iunie. Am fost testați negativ, toți cei patru membri de echipaj. Acum situația este mult mai bună, pentru că am reușit să luăm legătură cu ambasadorul României în China. Am putut să luăm legătură și cu ministerul Transporturilor.  Suntem la un hotel și aștepta să plecăm spre casă. Urmează să fim din nou testați pe data de 18 iulie, și pe data de 19 iulie să fim repatriați. Am fost testați până acum de trei ori și am fost găsiți negativi. Mâncarea nu este suficientă, dar nu putem să ne plângem că nu ar fi de mâncare “, a declarat unul dintre marinari pentru Antena3.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…