Update: MAE român transmite că patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria

Departamentul pentru Situații de Urgență informează că un autocar înmatriculat în România, la bordul caruia se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români, a fost implicat intr-un accident rutier în Bulgaria.

Tragicul eveniment s-a petrecut în această dimineață, în jurul orei 01:30, între satul Kutsina şi Polikraishteiar. Trei români au decedat.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, cinci pacienți români internați în spitalele din Bulgaria vor fi transferați în România. Unul dintre răniți a fost operat.

Comunicat DSU:

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.