Rusia își “repoziționează” un număr mic de forțe în apropiere de Kiev, dar nu se retrage, a declarat marți Pentagonul.

“Vedem acum un număr mic care pare să se îndepărteze de Kiev, asta în aceeași zi în care rușii spun că se retrag”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

“Dar nu suntem pregătiți să numim acest lucru o retragere “, a spus el. “Credem că ceea ce au probabil în minte este o repoziționare pentru a prioritiza în altă parte”.

“Cu toții ar trebui să fim pregătiți să urmărim o ofensivă majoră împotriva altor zone din Ucraina”, a spus Kirby. “Aceasta nu înseamnă că amenințarea la adresa Kievului a luat sfârșit”.

“Rusia a eșuat în obiectivul său de a captura Kievul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, dar “încă mai poate să aplice o brutalitate masivă asupra țării, inclusiv asupra Kievului”.

Ministrul adjunct al apărării din Rusia a declarat marți că Moscova a decis să “reducă în mod fundamental activitatea militară în direcția Kievului și a Cernihivului” pentru “a crește încrederea reciprocă pentru viitoarele negocieri în vederea convenirii și semnării unui acord de pace cu Ucraina”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.