Poliţiștii din Maramureş au efectuat vineri peste 200 de percheziții într-un dosar penal care vizează funcţionari suspectaţi de obţinerea ilegală a fondurilor din cazarea refugiaţilor ucraineni.

Conform comunicatului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), au fost efectuate 203 percheziţii domiciliare şi 6 mandate de aducere. Operaţiunea a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, iar poliţiştii au beneficiat de sprijinul altor structuri ale forţelor de ordine.

Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat de aceste infracţiuni reprezintă sume importante plătite din Fondul de Rezervă Bugetară prevăzut în cadrul programului 50/20. Este vorba despre aproximativ 2.000.000 de euro, bani care ar fi fost obţinuţi pe nedrept.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Iohannis, atac dur la profesori: Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale? Guvernul le-a dat tot ce au vrut

Președintele Klaus Iohannis a condamnat ferm decizia liderilor sindicali de a continua…

Zelenski: Ucraina va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a ajuta Moldova să își atingă obiectivul de aderare la UE

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat sprijinul pentru aspirațiile Moldovei vecine de…

Regele Charles al III-lea vine astăzi în România pentru o vizită privată de cinci zile

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii va sosi astăzi în România…