FBI a efectuat luni o percheziție la locuința lui Donald Trump din Florida, a declarat fostul președinte, atacând forțele de ordine pentru ceea ce el a numit “persecuție politică”.

Percheziția de luni ar fi avut legătură cu o anchetă privind gestionarea de către Trump a documentelor oficiale.

“Frumoasa mea casă Mar A Lago din Palm Beach, Florida, este în prezent sub asediu, percheziționată și ocupată de un grup mare de agenți FBI”, a declarat Trump într-un comunicat care include un link pentru donații către comitetul său de acțiune politică.

“După ce am lucrat și am cooperat cu agențiile guvernamentale relevante, acest raid neanunțat la domiciliul meu nu a fost necesar sau adecvat”, a mai afirmat Trump.

Nici FBI (Biroul Federal de Investigații) și nici Departamentul de Justiție nu au comentat percheziția raportată.

New York Times a relatat că percheziția pare să se concentreze pe documentele clasificate pe care Trump le-a adus cu el la proprietatea Mar-a-Lago după ce a părăsit Casa Albă.

Un oficial neidentificat din cadrul forțelor de ordine a declarat pentru CBS News că Secret Service a fost notificat cu puțin timp înainte ca mandatul să fie îndeplinit, în jurul orei locale 10:00, și că agenții care îl protejează pe Trump i-au ajutat pe anchetatorii FBI.

Mai multe cutii au fost luate, a precizat sursa, adăugând că nu au fost dărâmate uși și că raidul s-a încheiat la sfârșitul după-amiezii.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.