Polițiștii și procurorii fac percheziții într-un centru de vaccinare din Sectorul 2 al Capitalei , iar tot personalul care lucra acolo a fost schimbat. Mai multe persoane sunt bănuite că ar fi înlocuit datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, au pus în aplicare 5 de mandate de percheziţie domiciliară, pe raza Municipiului Bucureşti, într-un dosar in care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic. Totodată, sunt puse in executare şi 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează a fi audiaţi”, a anunţat Poliţia Capitalei.

În luna august 2021, poliţişti din cadrul Politiei Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au demarat cercetări cu privire la activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare, din sectorul 2, care ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate, rezultând astfel date ce nu ar corespunde adevărului, respectiv ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19, cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea.

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe mijloace de probă.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…