Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat marți că diplomatul rus care și-a anunțat demisia în semn de protest față de războiul Rusiei în Ucraina “nu mai este cu noi, este împotriva noastră”, potrivit CNN.

“Kremlinul nu este familiarizat cu această scrisoare. Dacă a fost un angajat al Ministerului de Externe, atunci aceasta este o întrebare adresată MAE (Ministerul Afacerilor Externe)”, a declarat Peskov.

“Aici putem spune doar că domnul Bondarev nu mai este cu noi, mai degrabă, este împotriva noastră”, a spus Peskov.

“El are o poziție în care condamnă acțiunile conducerii ruse, iar acțiunile conducerii ruse sunt susținute de aproape întreaga populație a țării noastre”, a spus Peskov când i s-a cerut să explice mai detaliat ce înseamnă “împotriva noastră”.

“Aceasta înseamnă că acest domn s-a exprimat împotriva opiniei generale consolidate din țara noastră”, a adăugat el.

Un diplomat din cadrul Ministerului rus de Externe a demisionat marți din cauza războiului “sângeros, stupid și absolut inutil” din Ucraina.

Boris Bondarev, șeful misiunii ruse la Națiunile Unite de la Geneva, a declarat că s-a săturat de “minciunile și lipsa de profesionalism” din cadrul Ministerului de Externe al țării și i-a criticat pe liderii din cadrul Kremlinului care doresc “să rămână la putere pentru totdeauna”.

“Niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea”, a scris Boris Bondarev, într-o declarație împărtășită cu diplomații de la Geneva.

În scrisoarea de demisie, el a declarat că războiul lansat de președintele Putin a fost o “crimă împotriva poporului ucrainean” care va ruina economia rusă, precum și “toate speranțele și perspectivele unei societăți libere și prospere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…