Peste 100.000 de oamenii au semant o petiție pentru ca minciuna să fie considerată infracțiune în Parlamentului Regatului Unit , scrie The London Economic.

În ciuda faptului că a primit un răspuns negativ din partea guvernului, furia publicului pe această temă este atât de mare încât mii de oameni au cerut să semneze petiția.

Petiția solicită ca toți parlamentarii, inclusiv miniștrii, să se confrunte cu sancțiuni grave dacă „fac cu bună știință declarații false în Camera Comunelor, așa cum se întâmplă într-o instanță de judecată”.

Inițiatorul petiției notează: „Credem că au fost făcute declarații false în Cameră și, deși considerate ca o„ infracțiune gravă ”în principiu, opțiunile de a contesta acest lucru sunt extrem de limitate, deoarece acuzarea unui membru de minciună este interzisă în Cameră.

„Adevărul în Camera Comunelor este la fel de important ca adevărul într-o instanță de judecată, iar încălcările ar trebui să fie tratate în mod similar cu mărturia mincinoasă și să aibă sancțiuni similare”, potritiv inițiatorului.

Guvernul a răspuns deja la petiție, spunând că „nu intenționează să introducă o legislație de această natură”.

Biroului Liderului Camerei Comunelor, condus de Jacob Rees-Mogg, notează : „Libertatea de exprimare în Parlament este o parte esențială a democrației noastre. Este un drept care permite Parlamentului să funcționeze liber și pe deplin, asigurându-se că parlamentarii sunt capabili să își spună părerea în dezbateri și să reprezinte opiniile electorilor lor fără teamă sau favoare. Privilegiul parlamentar, care include libertatea de exprimare și dreptul ambelor Camere ale Parlamentului de a-și reglementa propriile afaceri, acordă anumite imunități juridice deputaților din ambele Camere pentru a le permite să își îndeplinească atribuțiile fără interferențe externe”.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…