Oleksi Arestovici, consilier în biroul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, afirmă că bombardamentele rusești asupra orașului Mariupol din sudul țării au provocat peste 2.500 de morți.

El a acuzat, de asemenea, forțele rusești că au împiedicat ca ajutorul umanitar să ajungă în orașul care a fost supus unor bombardamente intense și unei blocade de două săptămâni de către forțele rusești.

“Armata noastră reușește acolo – ieri au înfrânt o altă tentativă de pătrundere a blindatelor în Mariupol, au luat prizonieri de război. “Dar pentru asta rușii nimicesc orașul”, a declarat el luni.

“Mai mult de 2.500 de persoane au fost ucise, potrivit rapoartelor oficiale ale autorităților orașului. Și aceasta este o catastrofă căreia lumea nu i-a dat o evaluare adecvată”, a adăugat Arestovici.

De asemenea, medicii ucraineni au anunțat sâmbătă că una dintre femeile însărcinate care a fost rănită în urma atacului asupra unei maternități din Mariupol a murit împreună cu copilul ei nenăscut.

Administrația orașului Mariupol a confirmat duminică faptul că un convoi mare de ajutoare umanitare destinate orașului asediat nu a ajuns, fiind încă blocat în Berdyansk, la aproximativ 80 de kilometri spre vest. Berdyansk este ocupat de forțele rusești. Un locuitor din Mariupol a descris, de asemenea, o imagine sumbră a situației din oraș.

Parchetul general ucrainean a transmis că nouăzeci de copii au fost uciși și peste 100 au fost răniți în Ucraina de la invazia Rusiei.

“Cel mai mare număr de victime se află în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernihiv, Sumy, Kherson, Mykolayiv și Zhytomyr”, a precizat aceasta într-un comunicat.

Cifrele au fost anunțate de oficialii ucraineni și nu au putut fi verificate în mod independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…