Procurorii DIICOT si politia din Alba Iulia au facut 18 perchezitii miercuri, 11 noiembrie 2020, la mai multe locuinte din Sibiu, Valcea, Gorj, Dolj si municipiul Bucuresti pentru destructurearea unei grupari de crima organizata specilaizata in fraude informatice si spalare de bani. Prejudiciul estimat in cauza se ridica la aproximativ 1.000.000 de euro.

Potrivit DIICOT, mai multe persoane au constituit o grupare infractionala in vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunturi fictive pe site-uri internationale de comert on-line privind vanzarea de diverse bunuri si servicii si totodata deschiderea si intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniti din infractiuni savarsite atat in Romania, cat si in Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

 Anchetatorii au coopereat cu autoritățile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoția și Olanda

Sumele de bani obtinute din savarsirea infractiunilor informatice ar fi fost disimulate de catre membrii gruparii, fiind in final folosite la achizitionarea unor imobile si autoturisme de lux.

Reamintim ca DIICOT a efectuat 386 de percheziții domiciliare în mai multe județe ale țării pentru destructurarea mai multor grupări infracționale organizate, suspectate de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, evaziune fiscală sau spălare de bani.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…