Procurorii DIICOT si politia din Alba Iulia au facut 18 perchezitii miercuri, 11 noiembrie 2020, la mai multe locuinte din Sibiu, Valcea, Gorj, Dolj si municipiul Bucuresti pentru destructurearea unei grupari de crima organizata specilaizata in fraude informatice si spalare de bani. Prejudiciul estimat in cauza se ridica la aproximativ 1.000.000 de euro.

Potrivit DIICOT, mai multe persoane au constituit o grupare infractionala in vederea comiterii de fraude prin intermediul sistemelor informatice, prin postarea de anunturi fictive pe site-uri internationale de comert on-line privind vanzarea de diverse bunuri si servicii si totodata deschiderea si intermedierea deschiderii de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniti din infractiuni savarsite atat in Romania, cat si in Marea Britanie, folosindu-se de documente de identitate falsificate.

 Anchetatorii au coopereat cu autoritățile judiciare ale altor state, fiind emise ordine europene de anchetă pentru Italia, Germania, Marea Britanie, Scoția și Olanda

Sumele de bani obtinute din savarsirea infractiunilor informatice ar fi fost disimulate de catre membrii gruparii, fiind in final folosite la achizitionarea unor imobile si autoturisme de lux.

Reamintim ca DIICOT a efectuat 386 de percheziții domiciliare în mai multe județe ale țării pentru destructurarea mai multor grupări infracționale organizate, suspectate de trafic de droguri, trafic de persoane, trafic de migranți, proxenetism, evaziune fiscală sau spălare de bani.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook