Peste 30.000 de medici și alți oameni de știință din domeniul sănătății din întreaga lume au semnat o petiție împotriva blocărilor instituite pentru a stopa răspândirea COVID-19, spunând că măsurile cauzează „daune ireparabile”.

Începând cu 13 octombrie, peste 23.000 dintre acești semnatari erau practicanți medicali și 9.000 erau oameni de știință din domeniul medical și al sănătății publice. COVID-19, spunând că măsurile cauzează „daune ireparabile”.

S-au alăturat peste 400.000 de membri ai publicului larg în semnarea petiției.

Petiția este co-scrisă de Dr. Martin Kulldorff, profesor la Harvard și epidemiolog cu expertiză în detectarea și monitorizarea bolilor infecțioase; Dr. Sunetra Gupta, profesor la Universitatea Oxford și epidemiolog cu expertiză în imunologie; si dr. Jay Bhattacharya, profesor al Universitatii Stanford si epidemiolog cu expertiza in boli infectioase si populatii vulnerabile.

„Venind atât din stânga, cât și din dreapta și din întreaga lume, ne-am dedicat cariera protejării oamenilor. Politicile actuale de blocare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice pe termen scurt și lung ”, se arată în petiție, intitulată Great Barrington Declaration, după orașul Massachusetts, unde a fost scrisă de cei trei experți pe 4 octombrie.

Declarația spune că blocarea are ca rezultat înrăutățirea rezultatelor bolilor cardiovasculare, mai puține screening-uri pentru cancer, rate mai mici de vaccinare la copii și deteriorarea sănătății mintale, toate acestea ducând la rate ridicate ale mortalității în anii următori.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram