Peste 30.000 de medici și alți oameni de știință din domeniul sănătății din întreaga lume au semnat o petiție împotriva blocărilor instituite pentru a stopa răspândirea COVID-19, spunând că măsurile cauzează „daune ireparabile”.

Începând cu 13 octombrie, peste 23.000 dintre acești semnatari erau practicanți medicali și 9.000 erau oameni de știință din domeniul medical și al sănătății publice. COVID-19, spunând că măsurile cauzează „daune ireparabile”.

S-au alăturat peste 400.000 de membri ai publicului larg în semnarea petiției.

Petiția este co-scrisă de Dr. Martin Kulldorff, profesor la Harvard și epidemiolog cu expertiză în detectarea și monitorizarea bolilor infecțioase; Dr. Sunetra Gupta, profesor la Universitatea Oxford și epidemiolog cu expertiză în imunologie; si dr. Jay Bhattacharya, profesor al Universitatii Stanford si epidemiolog cu expertiza in boli infectioase si populatii vulnerabile.

„Venind atât din stânga, cât și din dreapta și din întreaga lume, ne-am dedicat cariera protejării oamenilor. Politicile actuale de blocare produc efecte devastatoare asupra sănătății publice pe termen scurt și lung ”, se arată în petiție, intitulată Great Barrington Declaration, după orașul Massachusetts, unde a fost scrisă de cei trei experți pe 4 octombrie.

Declarația spune că blocarea are ca rezultat înrăutățirea rezultatelor bolilor cardiovasculare, mai puține screening-uri pentru cancer, rate mai mici de vaccinare la copii și deteriorarea sănătății mintale, toate acestea ducând la rate ridicate ale mortalității în anii următori.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…