Peste 300.000 de hackeri voluntari ajută Ucraina să câștige războiul cibernetic împotriva Rusiei, potrivit NDTV. Pe un grup de Telegram numit “Armata IT a Ucrainei”, volunatii au sarcini menite să vizeze site-urile rusești.

Hackerii s-au alăturat luptei din partea Ucrainei pentru a echilibra situația, în condițiile în care multe firme de securitate cibernetică raportează “haos cibernetic” pe fondul luptei dintre Rusia și Ucraina.

Check Point Research (CPR), care urmărește atacurile cibernetice la nivel mondial, a declarat că în primele trei zile de la lansarea invaziei rusești, atacurile online împotriva sectoarelor militare și guvernamentale ucrainene au crescut cu 196%. De asemenea, a mai spus că atacurile au crescut moderat împotriva Rusiei (cu 4%) și s-au redus în alte părți ale lumii.

Cu toate acestea, Rusia a negat orice implicare în atacurile cibernetice.

Creșterea numărului de hackeri voluntari care s-au alăturat luptei împotriva Rusiei a avut loc după o solicitare a ministrului ucrainean al transformării digitale, Mykhailo Fedorov, luna trecută, care a postat pe Twitter link-ul canalului Telegram “Armata IT a Ucrainei”.

Toți acești hackeri voluntari se tem de represalii din partea Rusiei, prin urmare, încearcă să își păstreze identitatea cât mai bine păzită.

NetBlocks, o companie care monitorizează conectivitatea globală la internet, a declarat că acești atacatori cibernetici au reușit să întrerupă site-urile web ale serviciilor media deținute de stat, ale mai multor bănci și ale gigantului energetic Gazprom din Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…