Poliția a reținut mai mult de 3.000 de persoane și a folosit forța pentru a sparge mitingurile din Rusia , în timp ce zeci de mii de protestatari au ignorat frigul extrem și avertismentele poliției pentru a cere eliberarea criticului de la Kremlin, Alexei Navalny.

Navalny și-a chemat susținătorii să protesteze după ce a fost arestat weekendul trecut, în timp ce s-a întors în Rusia din Germania pentru prima dată de când a fost otrăvit cu un agent nervos.

Autoritățile au avertizat oamenii să stea departe de demonstrațiile de sâmbătă, spunând că riscă să se infecteze cu COVID-19, precum și urmărirea penală și posibilă închisoare pentru participarea la un eveniment neautorizat.

Dar protestatarii au sfidat interdicția și s-au strans in numar mare in principalele orase ale Rusiei. Leonid Volkov, un aliat al lui Navalny, i-a chemat să facă același lucru weekendul viitor pentru a încerca să-l elibereze pe Navalny de ceea ce el numea „ghearele ucigașilor săi”.

În centrul Moscovei, s-a estimat că s-au adunat până la 40.000 de persoane într-unul dintre cele mai mari mitinguri neautorizate de ani de zile, poliția reținând oameni si bagandu-i in dubele din apropiere.

Autoritățile au declarat că s-au prezentat doar aproximativ 4.000 de persoane, în timp ce ministerul de externe a pus la îndoială estimarea jurnalistilor de la fata locului.

Ivan Zhdanov, un aliat al Navalny, a stabilit ca in Moscova au fost in jur de 50.000 de oameni, a raportat presa Proekt.

Unii protestatari au scandat „Putin este un hoț” și „Libertate lui Navalny!”

Soția lui Navalny, Yulia, a fost reținută si ea pentru scurt timp in timpul mitingului. Unii dintre aliații politici ai lui Navalny au fost reținuți în zilele dinaintea protestului, alții chiar în ziua respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Zakharova: Răspunsul Rusiei la aderarea Finlandei la NATO va fi o surpriză

Răspunsul Rusiei la decizia Finlandei de a adera la NATO va fi…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Ministerul britanic al Apărării: Putin demite comandanți de top din cauza eșecurilor militare

Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea zilnică a informațiilor, care astăzi…