Poliția a reținut mai mult de 3.000 de persoane și a folosit forța pentru a sparge mitingurile din Rusia , în timp ce zeci de mii de protestatari au ignorat frigul extrem și avertismentele poliției pentru a cere eliberarea criticului de la Kremlin, Alexei Navalny.

Navalny și-a chemat susținătorii să protesteze după ce a fost arestat weekendul trecut, în timp ce s-a întors în Rusia din Germania pentru prima dată de când a fost otrăvit cu un agent nervos.

Autoritățile au avertizat oamenii să stea departe de demonstrațiile de sâmbătă, spunând că riscă să se infecteze cu COVID-19, precum și urmărirea penală și posibilă închisoare pentru participarea la un eveniment neautorizat.

Dar protestatarii au sfidat interdicția și s-au strans in numar mare in principalele orase ale Rusiei. Leonid Volkov, un aliat al lui Navalny, i-a chemat să facă același lucru weekendul viitor pentru a încerca să-l elibereze pe Navalny de ceea ce el numea „ghearele ucigașilor săi”.

În centrul Moscovei, s-a estimat că s-au adunat până la 40.000 de persoane într-unul dintre cele mai mari mitinguri neautorizate de ani de zile, poliția reținând oameni si bagandu-i in dubele din apropiere.

Autoritățile au declarat că s-au prezentat doar aproximativ 4.000 de persoane, în timp ce ministerul de externe a pus la îndoială estimarea jurnalistilor de la fata locului.

Ivan Zhdanov, un aliat al Navalny, a stabilit ca in Moscova au fost in jur de 50.000 de oameni, a raportat presa Proekt.

Unii protestatari au scandat „Putin este un hoț” și „Libertate lui Navalny!”

Soția lui Navalny, Yulia, a fost reținută si ea pentru scurt timp in timpul mitingului. Unii dintre aliații politici ai lui Navalny au fost reținuți în zilele dinaintea protestului, alții chiar în ziua respectivă.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Jurnalistul Cătălin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea

Cătălin Tolontan, coordonatorul redacției ziarului Libertatea, și-a încheiat recent colaborarea cu trustul…

Președintele Venezuelei a ordonat exploatarea “imediată” a petrolului, gazelor și minelor din Guyana

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a ordonat companiilor de stat să înceapă explorarea…

Taylor Swift a fost desemnată persoana anului de către Time Magazine

Vedeta pop Taylor Swift a fost desemnată Persoana Anului de către revista…

Fostul premier Florin Cîțu, pus sub acuzare de DNA pentru abuz în serviciu

Fostul prim-ministru Florin Cîțu a fost pus sub urmărire penală de către…