Coca-Cola, PepsiCo, Unilever și Ikea s-au numărat printre cele peste 70 de mărci care au emis luni o declarație comună prin care au cerut un tratat global de combatere a poluării cu plastic, care să includă reducerea producției de acest material.

În cadrul Adunării Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEA 5.2) care începe luna viitoare, oficialii guvernamentali se vor reuni pentru a începe discuțiile pentru un tratat privind poluarea cu plastic – “un domeniu cheie de creștere pentru industria petrolieră”, potrivit Reuters.

Nu este clar dacă în cadrul negocierilor se vor lua măsuri mai dure în ceea ce privește gestionarea deșeurilor și reciclarea – ceea ce “probabil că s-ar confrunta cu rezistența marilor firme petroliere și chimice și a principalelor țări producătoare de plastic”, inclusiv a SUA, notează Reuters.

“Ne aflăm într-un moment critic pentru a stabili un tratat ambițios al ONU care să încurajeze colaborarea pentru soluții sistemice și să accelereze tranziția către o economie circulară la nivel global”, susțin mărcile în declarația lor.

“UNEA 5.2 este momentul decisiv, cel mai propice pentru a schimba cursul crizei globale a poluării cu plastic. Nu ne putem permite să îl ratăm”.

Un studiu realizat în noiembrie a constatat că lumea a generat peste 8 milioane de tone de deșeuri de plastic legate de pandemie, iar peste 25.000 de tone de plastic au poluat oceanele lumii de când a început epidemia COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Zakharova: Răspunsul Rusiei la aderarea Finlandei la NATO va fi o surpriză

Răspunsul Rusiei la decizia Finlandei de a adera la NATO va fi…

Ministerul britanic al Apărării: Putin demite comandanți de top din cauza eșecurilor militare

Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea zilnică a informațiilor, care astăzi…

Rusia susține că un total de 1.730 de luptători s-au predat până acum la uzina Azovstal

Ministerul rus al Apărării a declarat joi că 771 de soldați ucraineni…