Forțele de securitate din Myanmar au ucis peste 700 de civili de la lovitura de stat din 1 februarie, a informat un grup pentru drepturile omului în weekend. Cel puțin 82 de persoane au fost ucise vineri în orașul Bago în timpul unei represiuni împotriva protestatarilor anti-regim.

Numărul real al celor uciși este probabil mult mai mare, potrivit Asociației de Asistență pentru Deținuții Politici (AAPP), care urmărește decesele de la începutul loviturii de stat.

Soldații au folosit arme grele, inclusiv mitraliere și grenade în atacul împotriva protestatarilor anti-regim, potrivit The New York Times.

Martorii oculari ai atacului au spus că trupurile celor uciși și răniți au fost îngrămădite unul peste altul într-o pagodă și o școală din apropiere.

„Trupurile și persoanele rănite au fost târâte de [trupe]”, a declarat un bărbat pentru Myanmar Now.

Atacul asupra lui Bago marchează al treilea în intervalul de o săptămână în care junta a folosit o forță extremă pentru a încerca să oprească opoziția, potrivit The Associated Press.

La începutul săptămânii au avut loc atacuri în Kalay și Taze, două orașe în care au fost înființate bastioane împotriva guvernării militare, potrivit AP. Cel puțin 11 persoane au fost ucise în aceste atacuri.

Armata a preluat conducerea în februarie, organizând o lovitură de stat împotriva partidului Ligii Naționale pentru Democrație a liderului civil Aung San Suu Kyi, care a câștigat realegerea în noiembrie. Oficialii militari au susținut că există „fraude electorale” pe scară largă, deși o comisie electorală nu a găsit dovezi care să susțină revendicarea.

Peste 3.000 de persoane din Myanmar sunt în prezent în detenție în cadrul juntei de guvernământ, potrivit AAPP.

Apelurile pentru asistență și intervenție internațională s-au dezvoltat. Christine Schraner Burgener, trimisul special al Națiunilor Unite pentru Myanmar, a sosit vineri la Bangkok pentru a lucra la rezolvarea crizei, relatează AP. La începutul acestei luni, Burgener a avertizat cu privire la o „baie de sânge” probabilă în cazul în care comunitatea internațională nu va face mai multe pentru a aborda violența.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Biden spune că este posibil ca SUA să îl sancționeze personal pe Putin dacă acesta invadează Ucraina

Președintele american Joe Biden a declarat marți că este posibil ca SUA…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…