Într-o scurgere masivă de date, au fost expuși aproximativ două milioane de membri ai Partidului Comunist Chinez (PCC) care s-au încorporat în secret în unele dintre cele mai mari companii din lume, bănci, grupuri media, universități și agenții guvernamentale.

Printre companiile menționate în listă se numără producători precum Boeing și Volkswagen, companii farmaceutice precum Pfizer și AstraZeneca și bănci precum ANZ și HSBC. Conform documentelor, aproximativ 600 de persoane la HSBC, băncile Standard Chartered sunt membri CCP.

Ziarul “The Australian” a obținut baza de date filtrată care, în afară de numele a aproximativ două milioane de membri ai PCC, are poziția partidului, data nașterii, numărul de identitate național și etnia.

“Se crede că este prima scurgere de acest gen din lume “, a declarat jurnalistul australian și gazda Sky News, Sharri Markson.” Ceea ce este uimitor în această bază de date nu este doar faptul că expune persoane care sunt membre ale Partidului Comunist și care trăiesc și lucrează acum în întreaga lume, din Australia până în SUA până în Marea Britanie, dar este uimitor pentru că ridică capacul funcționării partidului sub președintele și președintele Xi Jinping “, a adăugat ea.

Aproximativ 79.000 de sucursale ale PCC au fost înființate în cadrul companiilor occidentale unde membrii, dacă sunt solicitați, răspund direct Partidului Comunist și președintelui Xi însuși, se arată în rapoarte.

“De asemenea, va jena unele companii globale care par să nu aibă niciun plan pentru a-și proteja proprietatea intelectuală împotriva furtului, împotriva spionajului economic”, a spus Markson.

Datele ar fi fost extrase dintr-un server din Shanghai în 2016 de disidenții chinezi, care le-au folosit în scopuri de contraspionaj. Ulterior, a fost transmis grupului internațional bipartisan Alianța interparlamentară cu privire la China, înainte de a fi trimis presei.

“The Australian” nu a numit membrii individuali de pe listă, ci doar companiile pentru care lucrează.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…