Pfizer Inc a declarat luni că vaccinul său experimental a fost cu peste 90% eficient în prevenirea COVID-19 pe baza datelor inițiale dintr-un studiu amplu si ar fi o victorie majoră în lupta împotriva unei pandemii care a ucis peste 1 milion de oameni, a frământat economia lumii și viața cotidiană .

Pfizer și partenerul german BioNTech SE sunt primii producători de medicamente care prezintă date de succes dintr-un studiu clinic la scară largă al unui vaccin pentru combaterea coronavirusului. Companiile au declarat că nu au găsit până acum probleme serioase de siguranță și vor solicita autorizația de utilizare de urgență in SUA la sfârșitul acestei luni.

Dacă este autorizat, numărul de doze de vaccin va fi inițial limitat. Rămân, de asemenea, multe întrebări, inclusiv cât timp va oferi protecție vaccinul. Cu toate acestea, știrea oferă speranță că și alte vaccinuri în curs de dezvoltare împotriva noului coronavirus se pot dovedi eficiente.

“Astăzi este o zi minunată pentru știință și umanitate”, a declarat Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer, într-un comunicat. „Atingem această etapă critică în programul nostru de dezvoltare a vaccinurilor într-un moment în care lumea are cea mai mare nevoie de aceasta, ratele de infecție stabilind noi recorduri, spitalele care se apropie de supracapacitate și economiile care se luptă să redeschidă”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram