Studiile preliminare de laborator arată că două doze de vaccin Pfizer ar putea să nu ofere suficientă protecție împotriva variantei de coronavirus Omicron, dar trei doze sunt capabile să o neutralizeze, a declarat compania într-un comunicat de presă de miercuri.

Probele de la persoane care au primit două doze de vaccin Covid-19 au observat, în medie, o reducere de peste 25 de ori a capacității de neutralizare la varianta Omicron față de virusul anterior, „indicând că două doze de vaccin ar putea să nu fie suficiente pentru a proteja. împotriva infecției cu varianta Omicron”, potrivit Pfizer.

Compania a spus că două doze pot oferi în continuare protecție împotriva bolilor severe.

„Deși două doze de vaccin pot oferi în continuare protecție împotriva bolilor severe cauzate de tulpina Omicron, reiese clar din aceste date preliminare că protecția este îmbunătățită cu o a treia doză de vaccin”, a declarat Albert Bourla, președintele și CEO-ul Pfizer, într-o declarație.

Studiile inițiale de laborator au folosit ser din sânge de la persoane care au primit două sau trei doze de vaccin Pfizer/BioNTech Covid-19. Serurile au fost colectate de la subiecți la trei săptămâni după a doua doză sau la o lună după o a treia doză.

Pfizer și BioNTech continuă să dezvolte un vaccin specific pentru o variantă pentru Omicron și spun că va fi disponibil până în martie, dacă este necesar.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook