Producătorul american de medicamente Pfizer a raportat marți o pierdere de 2,4 miliarde de dolari americani pentru al treilea trimestru, din cauza scăderii continue a vânzărilor vaccinului și tratamentelor sale COVID-19.

Pfizer a precizat că veniturile sale din trimestrul al treilea au fost de 13,23 miliarde de dolari, mai mici decât se aștepta, în scădere cu 42% față de anul trecut.

Vânzările trimestriale ale companiei au înregistrat 1,31 miliarde de dolari, în scădere cu 70% față de trimestrul precedent.

Vânzările de Paxlovid, principalul său tratament împotriva coronavirusului, au scăzut cu 97 la sută în aceeași perioadă față de anul precedent.

Acțiunile Pfizer au scăzut marți cu peste 1 la sută după raport. Acțiunile sale s-au prăbușit cu aproximativ 40 la sută pe anul în curs, la închiderea de luni, ceea ce situează valoarea de piață a companiei la aproximativ 172,5 miliarde de dolari.

Gigantul farmaceutic s-a luptat să se descurce cu un declin rapid al afacerii COVID-19, pe măsură ce pandemia s-a retras și cererea pentru produsele sale împotriva Covid-19 s-au redus considerabil, trecând de la vânzarea pe piața comercială la vânzarea către guvernul american.

Pfizer se așteaptă la o creștere a veniturilor în 2023 de 6 la sută până la 8 la sută din produsele non-COVID, inclusiv noul său vaccin lansat împotriva virusului sincițial respirator (RSV), majoritatea acestora fiind înregistrate în a doua jumătate a acestui an.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook