Armata rusă se confruntă cu o lipsă acută de recruți, în condițiile în care luptele grele continuă în Ucraina. Pentru a face față acestei situații, Rusia recrutează mercenari din țări din Africa Centrală precum Rwanda, Burundi, Congo și Uganda.

Potrivit datelor furnizate de informațiile militare britanice, Rusia se confruntă cu o situație dificilă din cauza pierderilor masive suferite pe câmpurile de luptă. Peste 500.000 de militari ruși ar fi căzuți deja pe frontul ucrainean de la debutul invaziei în februarie 2022. Zilnic, peste 1.000 de soldați ruși sunt uciși, răniți sau capturați. Doar în luna mai, Rusia ar fi pierdut circa 40.000 de oameni.

Pentru a compensa aceste pierderi devastatoare și a-și menține efortul ofensiv, conducerea de la Kremlin se confruntă cu o problemă acută de resurse umane. Recrutarea în rândul populației Rusiei s-a dovedit nepopulară și a dus la o criză de forță de muncă. De asemenea, armata rusă a epuizat deja sursa principală de recruți din sistemul penal, acolo de unde Grupul Wagner a selectat inițial detinuți dispuși să lupte în schimbul eliberării.

Pentru a rezolva criza de personal militar, Rusia a recurs la o soluție neortodoxă și anume recrutarea unor mercenari străini din Africa Centrală. Țintele principale sunt Rwanda, Burundi, Congo și Uganda, state din care Rusia promite bonusuri substanțiale la angajare, salarii lunare de peste 2.000 de dolari și chiar cetățenia rusă. Totuși, șansele de supraviețuire ale acestor recruți africani pe câmpurile minate ale Ucrainei par extrem de scăzute, având în vedere ratele alarmante de pierderi înregistrate de armata invadatoare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…