Autoritățile de la Chișinău au anunțat că au împiedicat un plan al unor persoane susținute de Rusia de a provoca tulburări în masă în timpul unui protest împotriva noului guvern pro-occidental al țării.

Poliția a declarat că un agent sub acoperire s-a infiltrat în grupuri de “diversioniști”, dintre care unii erau cetățeni ruși, cărora li s-au promis 10.000 de dolari pentru a organiza “dezordini în masă” în timpul protestului.

Șapte persoane au fost reținute. Poliția a arestat separat 54 de protestatari, inclusiv 21 de minori, care au afișat un “comportament îndoielnic” sau aveau asupra lor obiecte interzise.

Demonstrația de duminică a fost organizată de un grup numit Mișcarea pentru Popor, susținut de Partidul Șor din Moldova, favorabil Rusiei.

Partidul Șor, care deține șase locuri în legislativul de 101 locuri al țării, a cerut guvernului să acopere integral costurile facturilor de energie pentru iarnă și să “nu implice țara în război”.

Anunțul poliției a venit la doar câteva zile după ce oficiali ai serviciilor de informații americane au declarat că au stabilit că persoane cu legături cu serviciile de informații rusești plănuiau să folosească protestele din Moldova pentru a promova o insurecție împotriva guvernului țării.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…