Consiliul de supraveghere din San Francisco este așteptat să voteze săptămâna viitoare o propunere care va permite Departamentului de Poliție din San Francisco (SFPD) să desfășoare roboți autorizați să ucidă oameni.

Documentul prezintă modul în care SFPD își propune să utilizeze colecția de roboți, 17 în total, deși 12 nu sunt operaționali. Mission Local a citat un purtător de cuvânt al poliției care a declarat că dispozitivele controlate de la distanță sunt folosite în general pentru inspectarea zonelor și pentru dezamorsarea bombelor.

SFPD dorește să le folosească pentru “antrenamente și simulări, pentru a efectua arestări de infractori, incidente critice, circumstanțe urgente, executarea unui mandat sau în timpul evaluărilor de dispozitive suspecte”, se arată în propunere.

Departamentul consideră că utilizarea “forței mortale” este justificată în fața unui pericol iminent și a lipsei altor opțiuni. Propunerea ar permite, de asemenea, ca acești roboți să ucidă oameni “atunci când riscul de pierdere a vieții membrilor publicului sau a ofițerilor este iminent și depășește orice altă opțiune de forță disponibilă pentru SFPD”.

Acesta a declarat că acordarea capacității de a ucide roboților, deoarece acești roboți pot fi modificați pentru a adăuga mașini și lansatoare de grenade, i-ar ajuta pe ofițeri cu “sprijinul la sol și cunoașterea situației”.

O versiune a acestui document propus a fost aprobată de comitetul pentru reguli al consiliului supraveghetorilor. Acesta așteaptă decizia întregului consiliu săptămâna viitoare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…