foto: © Pavel Bednyakov

Gennady Gudkov, fost parlamentar și opozant al președintelui Vladimir Putin, a declarat la postul ucrainean de televiziune Canal 24 că președintele rus a târât țara într-un război fără să spună ce vrea să facă, afirmând că există un decalaj uriaș între oamenii din Rusia care înțeleg cu adevărat lucrurile și cei care sunt obișnuiți să creadă în propagandă.

“Nimeni nu știe cu adevărat ce să facă. Putin este inadecvat, bolnav mintal. A târât țara într-un război, dar nu a spus ce va face în continuare. Nici măcar generalii ruși nu știu ce să facă”, a declarat Gennady Gudkov

Aceeași situație se regăsește și în rândul populației obișnuite din Rusia, după cum a spus opozantul. Acei oameni care înțeleg ce se întâmplă cu adevărat sunt în panică. La urma urmei, o criză economică se apropie de Rusia.

“În cea mai mare parte, rușii nu au simțit încă mâna foamei, lipsa medicamentelor, a bunurilor de bază și altele asemenea. Acestea vor veni ceva mai târziu și vor începe să schimbe în masă conștiința populației”, este convins politicianul rus.

În opinia lui Gudkov, războiul din Ucraina este susținut de două categorii: “cretini sau gunoaie”. Și fiecare trebuie să decidă din ce categorie face parte. “Nu există alte categorii pentru persoanele care susțin războiul brutal pe care Putin l-a declanșat”, a subliniat opozantul rus

El a mai afirmat că intimidarea oamenilor mai mult sau mai puțin conștienți din Rusia va dura atâta timp cât Putin va fi la putere. În momentul de față nu există nicio acțiune în cadrul elitelor rusești pentru a determina o schimbare de putere.

Gennady Gudkov a făcut parte din Parlamentul rus din 2001 până în 2012. Fost ofițer KGB, Gudkov a devenit unul dintre cei mai vehemenți critici ai lui Vladimir Putin în parlament și s-a alăturat mulțimii care îi cerea lui Putin să renunțe la putere în 2011.

De asemenea, Gudkov a fost vicepreședinte al Comisiei parlamentare pentru securitate în timpul crizei ostaticilor de la teatrul din Moscova din 2002, în care 40-50 de separatiști islamiști ceceni au preluat controlul unui teatru cu 850 de persoane.

La 15 septembrie 2012, Gudkov a fost destituit din funcția de membru al Dumei cu un vot de 291 la 150. Gudkov a calificat votul drept o farsă.

Analiștii au descris votul ca parte a unei represiuni mai ample împotriva criticilor lui Putin, menționând acuzațiile recente împotriva activistului anticorupție Alexei Navalny.

Gudkov s-a mutat la Varna (Bulgaria) în 2019, în ceea ce el a susținut a fi “o măsură de precauție”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…