Poliția australiană a declarat că a salvat 46 de copii și a arestat 14 bărbați după o anchetă a unei rețele internaționale de abuz asupra copiilor.

Victimele ar fi fost supuse unor infracțiuni, inclusiv abuzuri sexuale și alte forme de exploatare.

Ancheta a dus, de asemenea, la trei arestări în SUA și a identificat suspecți în Europa, Asia, Canada și Noua Zeelandă, au spus autoritățile.

Se crede că cazul este unul dintre cele mai mari de acest gen din Australia.

Toate victimele aveau vârste cuprinse între 16 luni și 15 ani, a declarat poliția federală australiană (AFP). Șaisprezece dintre victime au participat la un centru de îngrijire a copiilor.

Cei 14 bărbați s-au confruntat cu un total de 828 de acuzații de exploatare a copiilor, precum și acuzații de bestialitate care implică patru animale.

Autoritățile au declarat că rețeaua a produs și a distribuit imagini și videoclipuri online.

Unul dintre cele mai grave cazuri a implicat un suspect care a lucrat într-un centru de îngrijire a copiilor din New South Wales și a avut acces la 30 de copii, a spus poliția.

Tânărul de 27 de ani s-a confruntat cu peste 300 de acuzații, inclusiv abuzuri sexuale. Partenerul său, de 22 de ani, se confrunta și el cu acuzații.

Poliția a spus că familiile copiilor din centru au fost sesizate.

Ancheta care a durat un an a început după o informare din partea anchetatorilor americani despre un utilizator de internet australian, a declarat AFP.

Acest lucru a dus la arestarea în februarie a unui bărbat de 30 de ani în orașul Wyong, la nord de Sydney. El a fost acuzat de 89 de infracțiuni, inclusiv abuzul a doi copii.

Poliția a spus că acest caz i-a condus la forumurile de pe rețelele de socializare unde au fost produse și distribuite imagini și videoclipuri.

“Fiecare mandat a condus la descoperirea mai multor presupuși infractori și a mai multor copii care trebuie salvați”, a declarat AFP într-o declarație miercuri.

Suspecții – cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani – includeau un antrenor voluntar de fotbal, un electrician, un bucătar, un angajat la supermarket și un lucrător pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități.

Opt bărbați au fost arestați în New South Wales, în timp ce trei arestări au fost făcute în Queensland și Australia de Vest. Poliția nu a dat detalii despre investigațiile din străinătate.

„Acești bărbați ar fi produs materiale de abuz asupra copiilor pentru plăcerea depravată a colegilor lor, fără să se gândească la efectele durabile pe care acțiunile lor le-ar avea asupra acestor copii”, a declarat comandantul AFP, Christopher Woods.

„Niciun copil nu ar trebui să fie supus abuzurilor și violenței din partea persoanelor care dețin poziții înalte de încredere în viața lor, fie că este vorba despre un membru al familiei, lucrător la îngrijirea copiilor sau antrenor de fotbal”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Noapte de coșmar la o nuntă din Bragadiru: Un bărbat a murit după ce a fost atacat cu un cuțit

Un bărbat a decedat după ce a fost atacat cu un cuțit…

Președinta Ungariei, mesaj sfidător cu ocazia pelerinajului de la Șumuleu Ciuc: “Nu lăsa să piară Ardealul, Doamne”

Președinta Ungariei, Katalin Novak, a stârnit controverse cu un mesaj postat pe…

Rusia a emis un mandat de arestare pe numele senatorului american Lindsey Graham

Rusia a emis un mandat de arestare pe numele senatorului american Lindsey…

Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat s-ar putea amâna, avertizează sindicatele din învățământ

Liderii sindicatelor din Educație au anunțat că examenele de Evaluare Națională și…

Ucraina afirmă că a doborât luni dimineață zeci de rachete de croazieră și drone rusești

Apărarea aeriană ucraineană a distrus 67 din cele 75 de “ținte aeriene”…

Italia: Trei morți și un dispărut după ce o ambarcațiune turistică s-a răsturnat în urma unei furtuni

O ambarcațiune turistică s-a răsturnat în urma unei furtuni bruște și violente…

Coreea de Nord a anunțat lansarea unui “satelit” de spionaj

Coreea de Nord a informat Japonia că intenționează să lanseze un satelit…