Poliția australiană a declarat că a salvat 46 de copii și a arestat 14 bărbați după o anchetă a unei rețele internaționale de abuz asupra copiilor.

Victimele ar fi fost supuse unor infracțiuni, inclusiv abuzuri sexuale și alte forme de exploatare.

Ancheta a dus, de asemenea, la trei arestări în SUA și a identificat suspecți în Europa, Asia, Canada și Noua Zeelandă, au spus autoritățile.

Se crede că cazul este unul dintre cele mai mari de acest gen din Australia.

Toate victimele aveau vârste cuprinse între 16 luni și 15 ani, a declarat poliția federală australiană (AFP). Șaisprezece dintre victime au participat la un centru de îngrijire a copiilor.

Cei 14 bărbați s-au confruntat cu un total de 828 de acuzații de exploatare a copiilor, precum și acuzații de bestialitate care implică patru animale.

Autoritățile au declarat că rețeaua a produs și a distribuit imagini și videoclipuri online.

Unul dintre cele mai grave cazuri a implicat un suspect care a lucrat într-un centru de îngrijire a copiilor din New South Wales și a avut acces la 30 de copii, a spus poliția.

Tânărul de 27 de ani s-a confruntat cu peste 300 de acuzații, inclusiv abuzuri sexuale. Partenerul său, de 22 de ani, se confrunta și el cu acuzații.

Poliția a spus că familiile copiilor din centru au fost sesizate.

Ancheta care a durat un an a început după o informare din partea anchetatorilor americani despre un utilizator de internet australian, a declarat AFP.

Acest lucru a dus la arestarea în februarie a unui bărbat de 30 de ani în orașul Wyong, la nord de Sydney. El a fost acuzat de 89 de infracțiuni, inclusiv abuzul a doi copii.

Alte știri:  Incendiu la un hotel din stațiunea Mamaia

Poliția a spus că acest caz i-a condus la forumurile de pe rețelele de socializare unde au fost produse și distribuite imagini și videoclipuri.

“Fiecare mandat a condus la descoperirea mai multor presupuși infractori și a mai multor copii care trebuie salvați”, a declarat AFP într-o declarație miercuri.

Suspecții – cu vârste cuprinse între 20 și 48 de ani – includeau un antrenor voluntar de fotbal, un electrician, un bucătar, un angajat la supermarket și un lucrător pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități.

Opt bărbați au fost arestați în New South Wales, în timp ce trei arestări au fost făcute în Queensland și Australia de Vest. Poliția nu a dat detalii despre investigațiile din străinătate.

„Acești bărbați ar fi produs materiale de abuz asupra copiilor pentru plăcerea depravată a colegilor lor, fără să se gândească la efectele durabile pe care acțiunile lor le-ar avea asupra acestor copii”, a declarat comandantul AFP, Christopher Woods.

„Niciun copil nu ar trebui să fie supus abuzurilor și violenței din partea persoanelor care dețin poziții înalte de încredere în viața lor, fie că este vorba despre un membru al familiei, lucrător la îngrijirea copiilor sau antrenor de fotbal”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

A murit Costel Corduneanu, liderul lumii interlope din Iași

Costel Corduneanu, cunoscut lider al clanului Cordunenilor din Iași și fost sportiv…

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…