Foto: Marius Munteanu

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat mai multe măsuri de protecție a populației din localitățile aflate în imediata vecinătate a zonei de conflict din Ucraina.

Autoritățile vor alerta prin sistemul Ro-Alert populația din zonele de graniță în cazul în care există riscul căderii unor elemente aparținând echipamentelor militare utilizate în conflict. De asemenea, vor fi identificate spații pentru adăpostirea oamenilor în situații de pericol.

Ministerul Apărării va stabili zonele din apropierea punctelor de trecere a frontierei Reni și Ismail unde există un risc potențial. Aici, autoritățile locale vor identifica locuri care pot fi folosite pentru protejarea populației și vor asigura serviciul de alarmare permanent.

De asemenea, Ministerul Apărării va construi adăposturi de protecție în localitățile Plauru și Ceatalchioi din județul Tulcea, precum și în alte sate mai izolate cu un număr redus de locuitori.

În cazul în care există un pericol concret de cădere a unor obiecte din zonă, Ministerul Apărării va notifica Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, specificând locul potențial afectat. Acesta va transmite mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert și va trimite echipe de alarmare în zonele fără acoperire GSM sau fără alte mijloace de semnalizare a pericolelor.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook