Sigla DIICOT, miercuri, 10 august 2016. Inquam Photos / Alexandru Busca

Procurorii DIICOT au declanșat o amplă acțiune de destructurare a unui grup infracțional organizat care ar fi acționat în cadrul Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR S.A.), subordonată Ministerului Energiei. Potrivit comunicatului DIICOT, membrii acestui grup ar fi realizat aproape 500 de achiziții fictive în numele companiei, generând un prejudiciu de aproape două milioane de euro.

Directorul general al companiei, Ioana Timofte, nepoata fostului director al SRI, Radu Timofte, este considerată liderul grupului, care ar fi delapidat fondurile instituției prin achiziții fictive de materiale consumabile. Banii plătiți pentru aceste achiziții nu erau utilizați pentru a achiziționa produsele necesare, ci erau însușiți de liderii grupului.

Potrivit anchetatorilor, gruparea a acționat din mai 2020 până în prezent și a reușit să delapideze bugetul instituției cu suma totală de 9.699.480,08 lei, prin intermediul a 485 de achiziții publice fictive. Persoanele implicate în acest grup infracțional organizat ar fi beneficiat și de ajutorul altor persoane care ar fi derulat activități infracționale conexe.

Polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat 39 de percheziții în acest caz, iar 19 persoane urmează să fie aduse la sediu pentru audieri.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…