Premierul estonian Kaja Kallas, unul dintre adversarii de linie dură ai lui Vladimir Putin, a îndemnat Occidentul să nu ezite în fața șantajului nuclear al lui Putin.

Ea a declarat :

“Este pentru prima dată când conducerea Kremlinului vorbește după contraofensiva din Ucraina. Ei trebuie să arate că preiau inițiativa. Dacă Rusia nu poate câștiga pe cale convențională, amenință cu armele nucleare și caută modalități de a demonstra o victorie politică.

Discursul președintelui Putin a fost menit să sperie comunitatea internațională. În ceea ce privește amenințările nucleare, scopul este același ca și până acum – este de a alimenta frica și de a teroriza publicul larg. Kremlinul șantajează comunitatea internațională și vrea să ne sperie și să ne descurajeze să ajutăm Ucraina. Europa nu va obosi; vom continua să apărăm și să susținem principiile securității europene și ale dreptului internațional.

NATO este o alianță defensivă și o alianță nucleară. Spre deosebire de Rusia, noi nu amenințăm lumea cu o catastrofă nucleară. Amenințarea cu arme nucleare aparține arsenalului unui stat paria. Acest lucru este complet iresponsabil și inacceptabil.”

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Copil grav rănit după explozia unei petarde în județul Prahova

Un incident teribil a avut loc ieri în județul Prahova, unde un…

Cineva a pariat împotriva bursei israeliene în zilele dinaintea atacului Hamas din 7 octombrie

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia și NYU…

Grand Theft Auto VI: Rockstar Games a publicat primul trailer pentru mult așteptatul joc GTA 6

După mai bine de un deceniu de așteptare, legendarul dezvoltator de jocuri…

Armata israeliană spune că 2 civili uciși pentru fiecare militant este un raport “extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei din Gaza

Pe măsură ce violențele dintre Israel și militanții Hamas continuă în Gaza,…

Banca elvețiană Banque Pictet recunoaște că a ascuns 5,6 miliarde de dolari de fiscul american

Una dintre cele mai mari bănci private elvețiene, Banque Pictet, a ajuns…