Prim-ministrul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit sâmbătă la Kremlin cu președintele rus Vladimir Putin, pentru a discuta despre războiul din Ucraina, iar ulterior a vorbit la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Bennett.

După întâlnirea cu Putin, Bennett s-a îndreptat spre Berlin pentru discuții cu cancelarul german Olaf Scholz, a declarat purtătorul său de cuvânt, potrivit Reuters.

Președintele francez Emmanuel Macron a vorbit cu Bennett înainte ca acesta să zboare la Moscova pentru a-l informa cu privire la propriile sale conversații cu Putin, a declarat Palatul Elysée.

“Ei vor rămâne în contact cu scopul de a obține o încetare a focului, și asta în coordonare cu cancelarul german Olaf Scholz”, a declarat un oficial francez.

Israelul s-a oferit să medieze în conflictul dintre Rusia și Ucraina, deși oficialii au minimizat anterior așteptările privind orice progres.

În cadrul întâlnirii lor de trei ore de la Kremlin, a declarat oficialul israelian, Bennett a abordat cu Putin și problema marii comunități evreiești prinse în războiul din Ucraina.

Israelul va trimite echipe medicale în Ucraina săptămâna viitoare pentru a înființa un spital de campanie care va oferi tratament pentru refugiați, a declarat Ministerul Sănătății.

În timp ce Israelul, un aliat apropiat al Statelor Unite, a condamnat invazia rusă, și-a exprimat solidaritatea cu Kievul și a trimis ajutor umanitar în Ucraina, a declarat că va menține contactul cu Moscova în speranța de a ajuta la atenuarea crizei.

Sursa: Reuters

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…