Președintele ceh Milos Zeman, care a comentat o lege maghiară ce interzice materialele LGBT din școli, a declarat într-un interviu de televiziune că găsește persoane transgender „dezgustătoare”.

Milos Zeman, care a susținut adesea puncte de vedere în afara curentului general, a răspuns la o întrebare despre legea adoptată de Ungaria la începutul acestei luni, care interzice diseminarea conținutului în școlile considerate a promova homosexualitatea și schimbarea de gen.

“Dacă suferiți o operatie de schimbare a sexului, practic comiteți o crimă de auto-vătămare”, a declarat Zeman pentru CNN . „Fiecare operație este un risc și aceste persoane transgender pentru mine sunt dezgustătoare”.

Legea maghiară a fost puternic criticată de partidele de opoziție din Ungaria, de grupurile pentru drepturi și de mulți dintre colegii Ungariei din Uniunea Europeană.

Expertul în drepturile omului al ONU, Victor Madrigal-Borloz, a declarat vineri că legea va perpetua stigmatul și discriminarea și că provoacă „baza de valori” a UE.

Madrigal-Borloz a spus că și-a exprimat îngrijorările către guvernul prim-ministrului maghiar Viktor Orban în ultimele luni.

„Această legislație tinde să perpetueze stereotipurile și stigmatul în jurul orientării sexuale și identității de gen”, a spus el. El a mai spus că proiectul de lege descrie în mod greșit homosexualitatea ca fiind legată de pedofilie, despre care a spus că este „rușinos”.

Educația sexuală și de gen cuprinzătoare ajută la descompunerea stigmatizării și „permite cadrelor didactice să fie bine echipate pentru a aborda întrebările elevilor și pentru a aborda agresiunea care, după cum știm, este o problemă de bază în școlile din întreaga lume”, a adăugat el.

La un summit UE săptămâna trecută, premierul olandez Mark Rutte ia spus lui Viktor Orban să respecte drepturile LGBT sau să părăsească Uniunea Europeană.

“Viktor Orbán spune că nu este împotriva homosexualilor, ci că este împotriva manipulării nu numai a părinților, ci și a copiilor în educația sexuală”, a spus președintele ceh, Milos Zeman. „Nu văd niciun motiv să nu fiu de acord cu el.”

Dacă nu se întoarce la lege, Ungaria se confruntă cu o contestație juridică la cea mai înaltă instanță a UE. Premierul luxemburghez, Xavier Bettel, a declarat că Viktor Orban ar trebui, de asemenea, să facă obiectul unei proceduri încă ne-testate pentru a reduce fondurile UE pentru cei care încalcă normele.

Viktor Orban, care este primul ministru al Ungariei din 2010, a devenit mai conservator și mai combativ în promovarea a ceea ce spune că sunt valori creștine tradiționale din ceea ce el consideră liberalismul occidental excesiv. Înainte de summit-ul de săptămâna trecută, el a declarat reporterilor că legea urmărea să garanteze dreptul părinților de a decide cu privire la educația sexuală a copiilor lor.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…