Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la un spital din Italia, a anunțat marți (11 ianuarie) purtătorul său de cuvânt într-un mesaj pe Twitter.

Sassoli fusese spitalizat din 26 decembrie, deoarece sistemul său imunitar funcționa anormal, a declarat Roberto Cuillo într-o declarație publicată cu o zi înainte de moartea lui Sassoli.

“Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicații grave datorate unei disfuncții a sistemului imunitar”, se arată în declarația lui Cuillo.

Sassoli, în vârstă de 65 de ani, a fost ales pentru prima dată în Parlamentul European în 2009. El a câștigat un nou mandat în 2014 și a ocupat funcția de vicepreședinte al Parlamentului. El a decis să nu candideze pentru realegere atunci când legislatorii vor vota pentru a-și desemna noul președinte la sfârșitul acestei luni.

Parlamentul European, cu sediul la Strasbourg, Franța, reprezintă cei 450 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene și se autointitulează “inima democrației europene”. Este una dintre cele șapte ramuri ale Uniunii Europene și are peste 700 de membri aleși direct de către națiunile membre.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…