Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti inițial mai puțin decât Statele Unite pentru eventualul vaccin COVID-19 al companiei Pfizer , a declarat un oficial al UE pentru Reuters, în timp ce Uniunea Europeana a anunțat miercuri că a obținut un acord pentru până la 300 de milioane de doze.

Medicamentul experimental, dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, este liderul într-o cursă globală de producere a unui vaccin, cu date provizorii publicate luni care arată că a fost cu peste 90% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19 .

Conform acordului UE, 27 de țări europene ar putea cumpăra 200 de milioane de doze și ar avea opțiunea de a cumpăra încă 100 de milioane.

Uniunea Europeana va plăti mai puțin de 19,50 dolari / doză, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al UE implicat în discuții cu producătorii de vaccinuri, care a reflectat parțial sprijinul financiar acordat de UE și Germania pentru dezvoltarea medicamentului.

Funcționarul a solicitat anonimatul, deoarece termenii acordului sunt confidențiali.

Statele Unite au fost de acord să plătească 19,50 dolari / doză pentru 100 de milioane de doze, un volum mai mic decât UE. Dar are opțiunea de a cumpăra încă 500 de milioane în condiții care urmează să fie negociate separat, iar prețul pe care îl va plăti nu este clar.

BioNTech a semnalat săptămâna aceasta că mărimea comenzii va afecta prețul pe doză în lumea dezvoltată și a declarat că va diferenția prețurile între țări sau regiuni pentru potențialul său vaccin.

Oficialul UE a declarat că UE a fost de acord asupra unui preț mai apropiat de 20 USD decât de 10 USD, dar a refuzat să ofere o cifră precisă.

Alte știri:  Cei mai buni climatologi din lume se așteaptă ca încălzirea globală să depășească ținta de 1,5C

Pfizer și BioNTech au refuzat să comenteze prețurile. De asemenea, un purtător de cuvânt al Comisiei UE, care negociază acordurile privind vaccinurile în numele statelor UE, a refuzat să comenteze.

Cu acest al patrulea contract consolidăm acum un portofoliu de vaccinuri extrem de solid, majoritatea în faza de studii avansate ”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunțând acordul Pfizer.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson pentru vaccinurile experimentale COVID-19 și discută cu Moderna, CureVac și Novavax pentru a-și asigura vaccinurile.

În conformitate cu acordurile UE cu producătorii de vaccinuri, blocul european oferă un avans nerambursabil companiilor în schimbul dreptului de a rezerva doze pe care statele UE le-ar putea cumpăra la un preț convenit în prealabil dacă vaccinul este aprobat ca fiind eficient și sigur de către regulatorii UE de medicamente.

Comisia nu a dezvăluit avansul efectuat către Pfizer și BioNTech.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…

Un comandant de top al NATO spune că numărul de trupe rusești este insuficient pentru a face progrese la Harkov

Comandantul suprem al forţelor aliate în Europa, generalul Christopher Cavoli, a declarat…