Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti inițial mai puțin decât Statele Unite pentru eventualul vaccin COVID-19 al companiei Pfizer , a declarat un oficial al UE pentru Reuters, în timp ce Uniunea Europeana a anunțat miercuri că a obținut un acord pentru până la 300 de milioane de doze.

Medicamentul experimental, dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, este liderul într-o cursă globală de producere a unui vaccin, cu date provizorii publicate luni care arată că a fost cu peste 90% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19 .

Conform acordului UE, 27 de țări europene ar putea cumpăra 200 de milioane de doze și ar avea opțiunea de a cumpăra încă 100 de milioane.

Uniunea Europeana va plăti mai puțin de 19,50 dolari / doză, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al UE implicat în discuții cu producătorii de vaccinuri, care a reflectat parțial sprijinul financiar acordat de UE și Germania pentru dezvoltarea medicamentului.

Funcționarul a solicitat anonimatul, deoarece termenii acordului sunt confidențiali.

Statele Unite au fost de acord să plătească 19,50 dolari / doză pentru 100 de milioane de doze, un volum mai mic decât UE. Dar are opțiunea de a cumpăra încă 500 de milioane în condiții care urmează să fie negociate separat, iar prețul pe care îl va plăti nu este clar.

BioNTech a semnalat săptămâna aceasta că mărimea comenzii va afecta prețul pe doză în lumea dezvoltată și a declarat că va diferenția prețurile între țări sau regiuni pentru potențialul său vaccin.

Oficialul UE a declarat că UE a fost de acord asupra unui preț mai apropiat de 20 USD decât de 10 USD, dar a refuzat să ofere o cifră precisă.

Pfizer și BioNTech au refuzat să comenteze prețurile. De asemenea, un purtător de cuvânt al Comisiei UE, care negociază acordurile privind vaccinurile în numele statelor UE, a refuzat să comenteze.

Cu acest al patrulea contract consolidăm acum un portofoliu de vaccinuri extrem de solid, majoritatea în faza de studii avansate ”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunțând acordul Pfizer.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson pentru vaccinurile experimentale COVID-19 și discută cu Moderna, CureVac și Novavax pentru a-și asigura vaccinurile.

În conformitate cu acordurile UE cu producătorii de vaccinuri, blocul european oferă un avans nerambursabil companiilor în schimbul dreptului de a rezerva doze pe care statele UE le-ar putea cumpăra la un preț convenit în prealabil dacă vaccinul este aprobat ca fiind eficient și sigur de către regulatorii UE de medicamente.

Comisia nu a dezvăluit avansul efectuat către Pfizer și BioNTech.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin a semnat un decret potrivit căruia centrala nucleară din Zaporojie aparține acum Rusiei

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a declarat…

Vladimir Putin a declarat că are “un mare respect” pentru poporul și cultura Ucrainei

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat miercuri că a respectat întotdeauna poporul…

Oficiali americani spun că Ucraina se află în spatele mașinii-capcană care a ucis-o pe fiica naționalistului rus Aleksandr Dughin

Oficiali ai serviciilor secrete americane susțin că Ucraina este responsabilă pentru o…

Mexic: Primarul orașului San Miguel Totolapan și alte 18 persoane au fost împușcate mortal, după ce membrii unui cartel au deschis focul în interiorul primăriei

Bărbați înarmați care au legături cu crima organizată au deschis focul asupra…

Anchetă privind un sirop de tuse după ce 66 de copii au murit în Gambia

Organizația Mondială a Sănătății a emis o alertă cu privire la patru…

Provincia chineză Xinjiang suspendă călătoriile în afara regiunii din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Regiunea vastă Xinjiang din China este cea mai recentă zonă care a…

Statele OPEC+ vor să crească prețul petrolului printr-o reducere importantă a producției

Arabia Saudită și Rusia, acționând în calitate de lideri ai cartelului energetic…

Procesul lui Kevin Spacey pentru abuz sexual va începe joi la tribunalul federal din Manhattan

Kevin Spacey, actor laureat cu premiul Oscar, va fi judecat joi într-un…

Rezervele de gaz ale Europei sunt aproape pline pentru iarnă. Directorul AIE se teme că anul viitor ar putea fi foarte dificil

În timp ce depozitele de gaz ale Europei pentru această iarnă sunt…