Uniunea Europeană a încheiat un acord pentru a plăti inițial mai puțin decât Statele Unite pentru eventualul vaccin COVID-19 al companiei Pfizer , a declarat un oficial al UE pentru Reuters, în timp ce Uniunea Europeana a anunțat miercuri că a obținut un acord pentru până la 300 de milioane de doze.

Medicamentul experimental, dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech, este liderul într-o cursă globală de producere a unui vaccin, cu date provizorii publicate luni care arată că a fost cu peste 90% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19 .

Conform acordului UE, 27 de țări europene ar putea cumpăra 200 de milioane de doze și ar avea opțiunea de a cumpăra încă 100 de milioane.

Uniunea Europeana va plăti mai puțin de 19,50 dolari / doză, a declarat pentru Reuters un înalt oficial al UE implicat în discuții cu producătorii de vaccinuri, care a reflectat parțial sprijinul financiar acordat de UE și Germania pentru dezvoltarea medicamentului.

Funcționarul a solicitat anonimatul, deoarece termenii acordului sunt confidențiali.

Statele Unite au fost de acord să plătească 19,50 dolari / doză pentru 100 de milioane de doze, un volum mai mic decât UE. Dar are opțiunea de a cumpăra încă 500 de milioane în condiții care urmează să fie negociate separat, iar prețul pe care îl va plăti nu este clar.

BioNTech a semnalat săptămâna aceasta că mărimea comenzii va afecta prețul pe doză în lumea dezvoltată și a declarat că va diferenția prețurile între țări sau regiuni pentru potențialul său vaccin.

Oficialul UE a declarat că UE a fost de acord asupra unui preț mai apropiat de 20 USD decât de 10 USD, dar a refuzat să ofere o cifră precisă.

Pfizer și BioNTech au refuzat să comenteze prețurile. De asemenea, un purtător de cuvânt al Comisiei UE, care negociază acordurile privind vaccinurile în numele statelor UE, a refuzat să comenteze.

Cu acest al patrulea contract consolidăm acum un portofoliu de vaccinuri extrem de solid, majoritatea în faza de studii avansate ”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, anunțând acordul Pfizer.

UE a semnat deja acorduri de aprovizionare cu AstraZeneca, Sanofi și Johnson & Johnson pentru vaccinurile experimentale COVID-19 și discută cu Moderna, CureVac și Novavax pentru a-și asigura vaccinurile.

În conformitate cu acordurile UE cu producătorii de vaccinuri, blocul european oferă un avans nerambursabil companiilor în schimbul dreptului de a rezerva doze pe care statele UE le-ar putea cumpăra la un preț convenit în prealabil dacă vaccinul este aprobat ca fiind eficient și sigur de către regulatorii UE de medicamente.

Comisia nu a dezvăluit avansul efectuat către Pfizer și BioNTech.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Vreme severă cu zăpadă abundentă la munte și vânt puternic pe litoral

Administrația Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări și atenționări…

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare condamnat la cinci ani de închisoare…

Percheziţii DNA într-un dosar privind obținerea ilegală a 24 de terenuri aflate în proprietatea statului. Prejudiciu de peste 10 milionate de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au efectuat, marți, 11 percheziții în București…

Google va începe să șteargă conturile “inactive” în decembrie. Iată ce trebuie să știți

Google a anunțat că va începe să șteargă conturile inactive în luna…

Studenții ruși sunt rugați să își doneze țigările electronice pentru ca piesele să poată fi folosite la dronele de luptă

Studenții unei universități din Rusia au fost rugați să contribuie cu componente…

Soția șefului serviciilor secrete ucrainene ar fi fost otrăvită

Publicații ucrainene, citând surse din serviciile de informații, au anunțat că soția…

Adolescentă reținută pentru tentativă de omor după ce a înjunghiat un profesor

O adolescentă în vârstă de 16 ani a fost reținută și urmează…

Zeci de localități din Constanța în continuare fără electricitate și apă după fenomenele meteo extreme

Bilantul centralizat de către Prefectura Constanța, arată că, în cursul zilei de…