Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, a postat marți o poză cu el într-un spital din Germania și a spus că respira pe cont propriu.

El a postat pe Instagram marți: „Bună, acesta este Navalny. V-am dus dorul. Încă nu pot face mare lucru, dar ieri am reușit să respir singur toată ziua.

“Doar pe cont propriu, fără ajutor suplimentar, nici măcar o supapă în gât. Mi-a plăcut foarte mult. Este un proces remarcabil, care este subestimat de mulți. Recomandat cu tărie.”

Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost transportat la Berlin pentru tratament la spitalul Charite la două zile după ce s-a îmbolnăvit pe un zbor intern în Rusia, pe 20 august.

Un laborator militar german a stabilit că Navalny a fost otrăvit cu Novichok, aceeași clasă de agent din epoca sovietică despre care Marea Britanie a spus că a fost folosită pentru fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa la Salisbury, Anglia, în 2018. Luni, guvernul german a declarat teste de laboratoare din Franța și Suedia și-au susținut rezultatele.

Kremlinul a negat orice implicare oficială.

Ministrul rus de externe Sergey Lavrov a acuzat Occidentul că a folosit incidentul ca pretext pentru a introduce noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Biroul președintelui francez Emmanuel Macron a declarat că și-a exprimat „profunda îngrijorare cu privire la fapta criminală” care l-a vizat pe Navalny direct cu președintele rus Vladimir Putin, luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Putin a semnat un decret care simplifică acordarea cetățeniei ruse pentru ucrainenii din regiunile Herson și Zaporojie

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care simplifică o procedură…

Ungaria declară stare de urgență din cauza crizei provocate de războiul din Ucraina

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat marți o “stare de urgență” pentru…

Texas: Cel puțin 19 copii și 2 adulți au fost uciși după ce un tânăr a deschis focul la o școală primară

Un tânăr în vârstă de 18 ani a deschis focul marți într-o…

Ministrul ucrainean de externe acuză Rusia că încearcă să “șantajeze lumea” prin blocarea porturilor din Marea Neagră

Ministrul ucrainean de externe, Dmitri Kuleba, a acuzat Moscova că încearcă să…