Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny, a postat marți o poză cu el într-un spital din Germania și a spus că respira pe cont propriu.

El a postat pe Instagram marți: „Bună, acesta este Navalny. V-am dus dorul. Încă nu pot face mare lucru, dar ieri am reușit să respir singur toată ziua.

“Doar pe cont propriu, fără ajutor suplimentar, nici măcar o supapă în gât. Mi-a plăcut foarte mult. Este un proces remarcabil, care este subestimat de mulți. Recomandat cu tărie.”

Navalny, în vârstă de 44 de ani, a fost transportat la Berlin pentru tratament la spitalul Charite la două zile după ce s-a îmbolnăvit pe un zbor intern în Rusia, pe 20 august.

Un laborator militar german a stabilit că Navalny a fost otrăvit cu Novichok, aceeași clasă de agent din epoca sovietică despre care Marea Britanie a spus că a fost folosită pentru fostul spion rus Sergei Skripal și fiica sa la Salisbury, Anglia, în 2018. Luni, guvernul german a declarat teste de laboratoare din Franța și Suedia și-au susținut rezultatele.

Kremlinul a negat orice implicare oficială.

Ministrul rus de externe Sergey Lavrov a acuzat Occidentul că a folosit incidentul ca pretext pentru a introduce noi sancțiuni împotriva Moscovei.

Biroul președintelui francez Emmanuel Macron a declarat că și-a exprimat „profunda îngrijorare cu privire la fapta criminală” care l-a vizat pe Navalny direct cu președintele rus Vladimir Putin, luni.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook